Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Η Μονάδα Νεογνών

Πολύτιμη για τα Χανιά είναι η λειτουργία της Μονάδας Νεογνών. Ακόμα περισσότερο θα ήταν η μετατροπή της σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών ώστε να σταματήσει η μεταφορά των νεογνών που χρήζουν εντατικής νοσηλείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ή σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας.
Αντί, όμως, να αναβαθμιστεί η Μονάδα, κινδυνεύει πάλι με υποβάθμιση. Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Ελένης Φουντουλάκη, που δημοσιεύτηκε στις 5 Φεβρουαρίου στα “Χανιώτικα νέα”, η Μονάδα Νεογνών κινδυνεύει να μείνει ακέφαλη μετά την απόφαση της διευθύντριας της Μονάδας, νεογνολόγου Ελένης Απαζίδου, να καταθέσει αίτηση μετάθεσης σε Νοσοκομείο άγονης περιοχής. Και αυτό γιατί, όπως η ίδια ανέφερε, δεν αξιοποιείται ιατρικό και υπάρχον νοσηλευτικό προσωπικό με εμπειρία στη νοσηλεία νεογνών που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη της Μονάδας Νεογνών.
Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται πως στα έξι χρόνια λειτουργίας της, στη Μονάδα Νεογνών έχουν νοσηλευτεί ή μεταφερθεί μέσω αυτής περίπου 1.500 νεογνά. Μόνο στο Μαιευτήριο του Νοσοκομείου Χανίων γεννιούνται 700 – 800 νεογνά κάθε χρόνο, τα οποία αναλαμβάνουν οι γιατροί της Μονάδας Νεογνών.
Στο Υπουργείο Υγείας υπάρχει πλέον νέα ηγεσία. Θα ενδιαφερθεί άραγε για τη Μονάδα Νεογνών και  γενικότερα για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Χανίων; Ή θα παραμείνουμε στο ίδιο έργο θεατές; Ιδωμεν…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 16/2/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/monada-neognon-3/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου