Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ο τουρισμός και εμείς

Καθημερινά έρχονται θετικά μηνύματα για τον τουρισμό και αυτό το καλοκαίρι στην Κρήτη. Ξενοδόχοι και επιχειρηματίες, μαζί με στελέχη της Περιφέρειας, επιστρέφουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από διεθνείς εκθέσεις. Με τις καλύτερες εντυπώσεις από τις εικόνες των Χανίων και τις γεύσεις που δοκιμάζουν, μένουν και οι επισκέπτες στις εκθέσεις αυτές.
Ολα καλά λοιπόν.
Μόνο που:
• Το οδικό δίκτυο στην πόλη και σε όλο τον Νομό Χανίων διατηρείται σε κακή κατάσταση.
• Ο Βόρειος Οδικός Αξονας παραμένει επικίνδυνος, με κρυμμένες πινακίδες από τους θάμνους που έχουν ξεφυτρώσει και με όχι ευδιάκριτα όρια ταχύτητας, παρά τις κάμερες που έχουν τοποθετηθεί.
• Η ηχορρύπανση από αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, που τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε δρόμους μέσα και έξω από την πόλη, δεν έχει σταματήσει.
• Η έλλειψη πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων, που θα βελτίωναν την εικόνα της πόλης, συνεχίζεται ακάθεκτη.
• Η αξιοποίηση προορισμών αρχαιολογικού και γαστρονομικού ενδιαφέροντος, που συμπληρώνει την απόλαυση του ήλιου και της θάλασσας, δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί ικανοποιητικά.
Η αντιμετώπιση όμως αυτών των θεμάτων θα βελτιώσει την εικόνα της πόλης όχι μόνο στα μάτια των ξένων, αλλά και των μόνιμων κατοίκων. Και μια ποιοτική πόλη είναι παρακαταθήκη όχι μόνο για το άμεσο, αλλά και για το απώτερο, μέλλον.
(Χανιώτικα νέα - 18/2/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/o-tourismos-ki-emis/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου