Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Νοσεί το ΕΣΥ

Προτεραιότητα σε ένα πραγματικό κράτος πρόνοιας θα έπρεπε να ήταν η επίλυση των προβλημάτων της Υγείας. Στην Ελλάδα, ωστόσο, του 2015, το ΕΣΥ παραμένει μεγάλος ασθενής. Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό αλλά και σε αναλώσιμα δεν έχουν σταματήσει και οι γιατροί καταβάλλουν, συχνά, υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στους ασθενείς.
Αυτές οι σκέψεις ήρθαν στο νου μας διαβάζοντας την επιστολή των αγροτικών γιατρών του Κέντρου Υγείας Καντάνου που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από την περασμένη Παρασκευή 3 Απριλίου καθώς παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες τους.
Οι γιατροί εξηγούν ότι βρίσκονται «ήδη πέντε μήνες απλήρωτοι για πραγματοποιηθείσες εφημερίες», δηλώνουν «αδυναμία να αντεπεξέλθουμε πλέον στις βασικές βιοτικές μας ανάγκες και την υποστήριξη των οικογενειών μας», σημειώνουν ότι επιπλέον το Κέντρο Υγείας Καντάνου έχει επιφορτιστεί αποκλειστικά με την  περιοδική κάλυψη του ιατρείου της Γαύδου ενώ αναφέρονται και στην «υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας χαρακτηριστικό της υποβάθμισης της Δημόσιας Δωρεάν και Πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας».
Την ίδια ώρα παραμένουν, φυσικά, οι ελλείψεις και στο Νοσοκομείο Χανίων.
Επιτέλους, το υπουργείο Υγείας ας δώσει “θεραπεία” στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Θα είναι μια μέγιστη υπηρεσία προς τους πολίτες.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 8/5/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/259341/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου