Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Μήνυμα για μια πιο ανθρώπινη πόλη από το "Φεγγάρι στη ρόδα"

Μήνυμα για διεκδίκηση μίας πιο όμορφης πόλης έστειλε το παιχνίδι “Φεγγάρι στη Ρόδα”, το οποίο πραγματοποιήθηκε για 8η χρονιά στα Χανιά, όπως πάντα στην πανσέληνο του Μαΐου.
Οι συμμετοχές ξεπέρασαν και φέτος κάθε προσδοκία καθώς πήραν μέρος περίπου 620 ποδηλάτες. Το παιχνίδι που διοργάνωσαν οι “ΠοδηΛάτρεις” ξεκίνησε γύρω στις 10 το βράδυ της Κυριακής με συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς, η οποία “πλημμύρισε” από ποδήλατα και ποδηλάτες κάθε ηλικίας. Οι “δάσκαλοι” έφυγαν πρώτοι και οι συμμετέχοντες στη συνέχεια ξεκίνησαν τη φεγγαροποδηλατάδα/ κυνηγητό με οδηγίες από τις συχνότητες πέντε ραδιοφωνικών σταθμών.
Το θέμα του φετινού παιχνιδιού ήταν: “Τα παραμύθια της Χαλιμάς”.
Οι συμμετέχοντες κρέμασαν στο παλιό λιμάνι και συγκεκριμένα στην πλατεία Κατεχάκη φωτογραφίες με άσχημες εικόνες της πόλης: Καταλήψεις πεζοδρομίων, γεμάτοι κάδοι απορριμμάτων, κ.ά. Ετσι “τα παραμύθια της Χαλιμάς” έγινε ένα παραμύθι για το… χάλι μας που χρειάζεται βελτίωση.
Στο τέλος του παιχνιδιού οι “ΠοδηΛάτρεις” σε συνεργασία με την ομάδα ενοποίησης ανοιχτών και πράσινων χώρων Χανίων διατύπωσαν μία ολοκληρωμένη πρόταση για πάρκα, πεζοδρομήσεις, ενοποίηση χώρων πρασίνου και άλλες παρεμβάσεις για να γίνει η πόλη πιο ανθρώπινη. Οσο για τις φωτογραφίες με τα κακώς κείμενα της πόλης, όπως μαθαίνουμε, πρόκειται να τις στείλουν στον Δήμο Χανίων.
(Χανιώτικα νέα - 5/5/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/minima-gia-mia-pio-anthropini-poli/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου