Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Αισιοδοξία

Στην τελική ευθεία για επίτευξη συμφωνίας έχει μπει η Ελλάδα. Η “έντιμη” ή “αναγκαία” συμφωνία μοιάζει μονόδρομος, έτσι όπως είναι σήμερα η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.  Η συμφωνία σημαίνει, ασφαλώς, και υποχωρήσεις. Το αν αυτές οι υποχωρήσεις θα είναι εντός ή εκτός των κόκκινων γραμμών που έχει χαράξει η κυβέρνηση, θα το δείξει ο χρόνος.
Το ότι και άλλες πολιτικές δυνάμεις εμφανίζονται θετικές να στηρίξουν τη συμφωνία με τους “θεσμούς” είναι ελπιδοφόρο καθώς μέχρι τώρα έχουμε συνηθίσει σε μια στείρα αντιπαράθεση - πολλές φορές για το θεαθήναι και όχι για την ουσία.
Το ζητούμενο, βεβαίως, είναι η όποια συμφωνία να δώσει “ανάσα” στην οικονομία, αλλά και να ανοίξει, επιτέλους, ο δρόμος για να πάρει “ανάσα” η κοινωνία που δοκιμάζεται άγρια από τα μέτρα του μνημονίου.
Ας έρθει, επιτέλους, η αισιοδοξία. Και ας επικρατήσει η λογική και η σύνεση.
Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στη Ρίγα, λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση χωρίς τα λάθη του παρελθόντος -και η Ελλάδα θα επιστρέψει με συνοχή στην ανάπτυξη».
Προς την ίδια κατεύθυνση, φαίνεται να κινείται, πλέον, η στάση και κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Ιδωμεν λοιπόν…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 23/5/2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου