Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Αεροδρόμιο Χανίων: Ιδιώτες καλύπτουν υποχρεώσεις του Δημοσίου!

Υποχρεώσεις του Δημοσίου για την εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου Χανίων καλύπτονται από ιδιώτες καθώς, αν και είναι κερδοφόρο, το Ελληνικό Δημόσιο δεν διαθέτει πιστώσεις ούτε για… χαρτί υγείας!
Αυτό προκύπτει από σημερινή ανακοίνωση του αερολιμενάρχη Σταύρου Καστρινάκη ο οποίος επισημαίνει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ότι ακόμη και για χαρτί υγείας η προμήθεια έγινε από την Ενωση Τουριστικών Πρακτόρων καθώς τα αποθέματα εξαντλήθηκαν και δεν διατέθηκαν πιστώσεις!
Ο κ. Καστρινάκης εκφράζει, πάντως, την ελπίδα ότι «το Ελληνικό Δημόσιο θα ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά του προβλήματα, ώστε να μπορεί να μας διαθέτει ένα μικρό ποσοστό από τα κέρδη του Αεροδρομίου».
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καστρινάκης επισημαίνει ότι «η τουριστική περίοδος είναι σε πλήρη εξέλιξη και το Αεροδρόμιο Χανίων “Δασκαλογιάννης”, ο σημαντικότερος μοχλός οικονομικής δραστηριότητος στην Δυτική Κρήτη, παρουσιάζει αυξητικές τάσεις για 5η συνεχόμενη χρονιά. Η ομαλή λειτουργία του αερολιμένα οφείλεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού παρά τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από την γνωστή υποχρηματοδότηση των τελευταίων δύο ετών».
Στο σημείο αυτό και λόγω της πρόσφατης όξυνσης των προβλημάτων, ο κ. Καστρινάκης απευθύνει ευχαριστίες:
•Στην Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων «για την προμήθεια χαρτιού υγείας για τις ανάγκες του αερολιμένα λόγω εξάντλησης των αποθεμάτων και μη διάθεσης πιστώσεων για προμήθεια».
•Στην Ένωση Ξενοδόχων Χανίων «για την διάθεση ποσού για επισκευή των μεταφορικών ταινιών αποσκευών σε περίπτωση βλάβης η οποία παρουσιάζεται συχνά λόγω παλαιότητάς τους».
•Στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης «για την αποφασιστική και ουσιαστική συμβολή του στην εξυπηρέτηση των επιβατών, ειδικά στο γραφείο πληροφοριών».
•Στον κ. Ιωάννη Κουτράκη και την κα Εμμανουέλα Θεοδωράκη-Χατζηπλή «οι οποίοι εκ μέρους του Ελληνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης Αναζωογόνησης προσέφεραν νέα ηλεκτρόδια και λοιπό υποστηρικτικό εξοπλισμό για τον απινιδωτή του Αεροδρομίου, ο οποίος είχε παραχωρηθεί δωρεάν από την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων».
Καταλήγοντας ο κ. Καστρινάκης σημειώνει ότι «ελπίζοντας ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά του προβλήματα, ώστε να μπορεί να μας διαθέτει ένα μικρό ποσοστό από τα κέρδη του Αεροδρομίου, θα συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών σε όλους τους επιβάτες και με όλους τους δυνατούς τρόπους».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα web - 16/6/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/aerodromio-chanion-idiotes-kaliptoun-ipochreosis-tou-dimosiou/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου