Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Και τώρα τι;

Κλείδωσε, λοιπόν, η συμφωνία με τους θεσμούς. Τώρα, αναμένεται να “περάσει” από τη Βουλή για να ακολουθήσει, όπως φαίνεται, η εφαρμογή των νέων μέτρων.
Μέτρα (προαπαιτούμενα) τα οποία θα πλήξουν εργαζομένους, επιχειρηματίες, ακόμα και αγρότες. Μέτρα με τα οποία, στο όνομα της σωτηρίας της χώρας, θα πληγεί η ίδια η επιχειρηματικότητα και η εργασία.
Θα είναι όμως αυτά τα μέτρα, πράγματι τα τελευταία; Θα βγούμε από τον φαύλο κύκλο για να μπει η χώρα και η κοινωνία της στον δρόμο της ανάπτυξης; Για να γίνει κάποτε η ισχυρή Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη που μας έλεγαν κάποιοι πολιτικοί οι οποίοι σήμερα έχουν…. εξαφανιστεί. Θα αλλάξουμε όμως και εμείς; Θα πάψουμε να κυνηγάμε υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών που κάνουν τη δουλειά τους, όπως εκείνοι στη Ρόδο που δέχτηκαν επίθεση όταν πήγαν, έχοντας σχετική εντολή, να διενεργήσουν έλεγχο σε ένα πανηγύρι; Θα πάψει όμως και το ίδιο το κράτος να δίνει κακό… παράδειγμα; Οπως το περιστατικό στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού για το οποίο γίνεται έλεγχος, όπως δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, αφού ελεγκτές της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων διαπίστωσαν, όπως μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ, ότι η ταμειακή μηχανή στο πωλητήριο που ανήκει σε Υπηρεσία του ΥΠ.ΠΟ. δεν ήταν δηλωμένη στην Εφορία!
Θα αρχίσει κάποτε το κράτος να ανταποδίδει στον πολίτη τον φόρο που του παρακρατεί σε παροχές στην Παιδεία και την Υγεία, ώστε τουλάχιστον να αισθάνεται ο πολίτης ότι κάτι… γίνεται υπέρ της δικής του ζωής;
Ολοι θέλουμε να σωθεί η Ελλάδα. Και προς αυτή την κατεύθυνση δεν αρκεί να αλλάξουμε μόνον εμείς, αλλά και να διορθωθούν τα κακώς κείμενα της Πολιτείας. Mόνον τότε θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη προς το κράτος το οποίο συνεχώς απομακρύνεται από τις ανάγκες της κοινωνίας. Το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης είναι, πάντως, ένα πρώτο θετικό βήμα.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 12/8/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/ke-tora-ti-2/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου