Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Για τα θύματα της κρίσης

Προτεραιότητα της πολιτείας πρέπει σταθερά να αποτελεί η στήριξη των θυμάτων της οικονομικής κρίσης. Οχι με λόγια αλλά με πράξεις. Οχι μόνο σε είδη αλλά και σε χρήμα.
Στήριξη σε… είδος θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα. Στον Δήμο Χανίων, όπως ανακοινώθηκε, θα μοιραστούν ροδάκινα σε απόρους. Το ίδιος θα γίνει και στον Δήμο Κισάμου την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Αυγούστου. Κατά καιρούς μοιράζονται και άλλα τρόφιμα. Καλά όλα αυτά, μόνο που λίγα ροδάκινα… δεν φέρνουν την άνοιξη. Προπαντός όταν ο δικαιούχος δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει ψωμί και φαγητό.
Ενα μέτρο το οποίο ξεκίνησε πιλοτικά σε 13 Δήμους  είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που ζουν κάτω από συνθήκες ακραίας φτώχειας με  εισοδηματική ενίσχυση που συμψηφίζεται με άλλα επιδόματα.
Η καθολική -και  σωστή- εφαρμογή του μέτρου του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα έδινε μια μικρή “οικονομική ανάσα” στους ανθρώπους που υποφέρουν από την οικονομική κρίση,  σε συνδυασμό φυσικά με την επισιτιστική βοήθεια και την στήριξή τους από άλλες δομές αλληλεγγύης.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 22/8/2015) 
Link: http://www.haniotika-nea.gr/gia-ta-thimata-tis-krisis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου