Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Παιδείας πάθη

Τα πάθη της Παιδείας ή σωστότερα της εκπαίδευσης δεν έχουν τέλος. Τα κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση συνεχίζονται, ενώ σε ό,τι αφορά την Τριτοβάθμια, λύση στο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης δεν έχει φανεί.
Οι Πρυτανικές Αρχές τόσο του Πολυτεχνείου Κρήτης όσο και του Πανεπιστημίου έχουν επισημάνει τα προβλήματα στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά, μέχρι τώρα, χωρίς ουσιαστική ανταπόκριση. Οι φοιτητές και των δύο Α.Ε.Ι. του νησιού έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις για τα ζητήματα που τους αφορούν, όπως τα θέματα της κάρτας μετακίνησης και της φοιτητικής στέγης.
Την ίδια ώρα, τόσο από το Πολυτεχνείο όσο και από το Πανεπιστήμιο, συχνά έρχονται στην επικαιρότητα ειδήσεις σχετικά με διακρίσεις ερευνητών και διεθνείς συνεργασίες και που αποδεικνύουν ότι εντός των Ανώτατων αυτών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων επιτελείται σημαντική δουλειά, συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Τα όποια, ωστόσο, προβλήματα που αφορούν την έρευνα, αλλά και τη φοιτητική μέριμνα μπορεί να αντιμετωπιστούν μέσα από ειλικρινή διάλογο και καλή διάθεση.
Το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο, σε κάθε περίπτωση, έχει ευθύνη για τη χρηματοδότηση των Α.Ε.Ι., θα ακούσει τη φωνή των ελληνικών Πανεπιστημίων; Σε τελική ανάλυση, η στήριξη της εκπαίδευσης και της έρευνας αποτελεί στήριξη της ίδιας της χώρας.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 23/10/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/pedias-pathi/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου