Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Επίκαιρα μηνύματα

Η επέτειος του Πολυτεχνείου εορτάστηκε χθες με τα μηνύματά της να παραμένουν επίκαιρα.
Το “ψωμί” δεν το έχουν όλοι. Σημερα το διαθέτουν… λιγότεροι σε σύγκριση με την περασμένη δεκαετία. Πολλοί το έχασαν όταν έχασαν δουλειά και εισοδήματα, εξαιτίας των μνημονιακών οικονομικών μέτρων.
Η “Παιδεία” παραμένει ζητούμενο καθώς το μόνο που δεν αλλάζει στο εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι οι… εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις. Ο κάθε υπουργός κάνει τη δική του μεταρρύθμιση ενώ τα προβλήματα σε υποδομές και προσωπικό είναι πλέον διαχρονικά.
Η ελευθερία μπορεί να καταχτήθηκε μετά την μεταπολίτευση αλλά δεν αγγίζει όλους τους ανθρώπους καθώς οι κοινωνικές ανισότητες, η φτώχεια και η ανεργία, κυριαρχούν της όποιας ελευθερίας μπορεί να έχει ο άνθρωπος στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες.
Η Ελλάδα έχει βγει από το “γύψο” της δικτατορίας αλλά σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με σύγχρονες προκλήσεις.
Η έξοδος από τα μνημόνια και η αποκατάσταση αδικιών του παρελθόντος, χωρίς επανάληψη λαθών που μας έφεραν στην σημερινή κατάσταση, φαίνεται να είναι ο μόνος δρόμος για να πάμε προς τα εμπρός. Χωρίς φανατισμούς και ακρότητες που δεν οδηγούν σε τίποτα καλύτερο. Αλλά με τη διαλεκτική εξέλιξη για την οποία είχε μιλήσει ο Χέγκελ: θέση - αντίθεση - σύνθεση.
Για ένα πραγματικά πιο δημοκρατικό και καλύτερο μέλλον.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 18/11/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/epikera-minimata/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου