Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Φαύλος κύκλος

Ο φαύλος κύκλος των μέτρων για την εκταμίευση των δόσεων συνεχίζεται ακάθεκτος με τους πολίτες να γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές.
Τώρα λοιπόν:
• Ανοίγει ο δρόμος για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού τον οποίο προστάτευε ο νόμος Κατσέλη. Θα προστατεύεται πλέον, σύμφωνα με την κυβέρνηση, το 60% των δανειοληπτών.
• Συζητείται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί. Λένε κάποια κυβερνητικά στελέχη ότι θα είναι χαμηλό το ποσόν του φόρου. Μα, όσο χαμηλό κι αν είναι, δεν παύει να επιβαρύνει τους καταναλωτές οι οποίοι χρυσοπληρώνουν πια τα πάντα.
• Τα μέτρα για τους αγρότες διαλύουν την πρωτογενή παραγωγή. Ο αγροτικός τομέας από βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, τώρα απειλείται με… διάλυση. Οι αγρότες που διαδήλωσαν στην Αθήνα διεκδίκησαν μια αξιοπρεπή ζωή και ήρθαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής του κράτους.
• Αποφασίστηκαν αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας για τα πιο καινούργια αυτοκίνητα. Βεβαίως, το τέλος κυκλοφορίας υποτίθεται πως το πληρώνουμε τόσα χρόνια ως ανταποδοτικό για έργα σε δρόμους. Στην πράξη δεν βλέπουμε καμία ουσιαστική ανταπόδοση. Οι δρόμοι έχουν τα… χάλια τους. Και δεν φτάνει αυτό, αλλά θα πρέπει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να πληρώσει και περισσότερα.
• Οσονούπω θα έρθουν και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό. Αλλαγές που θα πλήξουν για μια ακόμη φορά τους εργαζομένους.
Αραγε, υπάρχει σωτηρία;
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 20/11/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/favlos-kiklos-3/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου