Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Η Ελλάδα της αλληλεγγύης

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης, ξεδιπλώνεται παντού η Ελλάδα της αλληλεγγύης και των επιτυχιών. Δεν θα τη δούμε εύκολα στις τηλεοπτικές ειδήσεις των μεγάλων αθηναϊκών καναλιών στις οποίες επικρατούν δυσάρεστα γεγονότα. Θα τη δούμε, όμως, στην καθημερινότητά μας, αρκεί να έχουμε διάθεση να την ανακαλύψουμε. Θα τη μάθουμε μέσα από εφημερίδες και συγκεκριμένες, σοβαρές, διαδικτυακές σελίδες.
Είναι η Ελλάδα που έχει γνωρίσει στο πετσί της τι σημαίνει προσφυγιά και δυστυχία και δείχνει τώρα την αλληλεγγύη της μέσα από τη δράση του ψαρά της Λέσβου που συγκίνησε το πανελλήνιο προ ημερών. Είναι η Ελλάδα της γνώσης, της Νομικής Αθηνών, του Πολυτεχνείου Κρήτης και άλλων Α.Ε.Ι. που γνωρίζουν συνεχώς διεθνείς διακρίσεις. Είναι η Ελλάδα της ανθρωπιάς που στα Χανιά εκφράζεται μέσα από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο, τους Γιατρούς του Κόσμου, τα συσσίτια που στηρίζουν τους άπορους συμπολίτες μας.
Είναι η Ελλάδα της παρέας και του τραγουδιού που δημιουργείται σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κουτούκια και ταβέρνες, με λαϊκά τραγούδια που τα τραγουδάμε όλοι στις παρέες.
Είναι αυτά και τόσα πολλά ακόμη….
Αυτή την Ελλάδα ας ξεχωρίσουμε και ας κρατήσουμε. Γιατί αυτή η Ελλάδα κατοικεί στο «εμείς». Και μόνο με το «εμείς» θα ξεπεράσουμε την κρίση και θα πάμε προς τα μπρος.
Γ. ΛΥΒ.
Link: http://www.haniotika-nea.gr/i-ellada-tis-allilengiis/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου