Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Ωρα για μια άλλη Ευρώπη

Το 2015 έφυγε, όχι όμως και η οικονομική κρίση η οποία πλήττει ολοένα και μεγαλύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Παράλληλα, το 2015 μας αποχαιρέτισε αφήνοντας πίσω του σειρά προβλημάτων να ταλανίζουν όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά όλη την Ευρώπη και γενικότερα τον πλανήτη: προσφυγικό, ανεργία, φτώχεια, κλιματική αλλαγή και πολλά ακόμη.
Το 2016 πήρε “κληρονομιά” όλα αυτά τα άλυτα ζητήματα. Τώρα γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική η ανάγκη αλλαγής της οικονομικής - κοινωνικής πολιτικής στην Ευρώπη. Για να μειωθούν οι ανισότητες μέσα στην κοινωνία και να στηριχθούν περισσότερο τα θύματα της οικονομικής κρίσης που, αυτή τη στιγμή, στη χώρα μας αυξάνονται ραγδαία. Για να πάψουν τα “χαράτσια” ώστε οι πολίτες να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς - χωρίς το άγχος και το στρες που τους προκαλεί η οικονομική κατάσταση και η εξοντωτική φορολογία.
Οι αλλαγές, όμως, δεν γίνονται από μόνες τους. Οι ηγέτες της Ευρώπης ας αλλάξουν, επιτέλους, ρότα. Γιατί η Ευρώπη και η Ε.Ε. αυτή τη στιγμή ολοένα και περισσότερο απομακρύνεται από τις κοινωνίες τις οποίες υποτίθεται ότι υπηρετεί.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 1/1/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/ora-gia-mia-alli-evropi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου