Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Οταν το σχολείο εμπνέει

Οταν το σχολείο συνδυάζει την νεανική κουλτούρα με την εκπαιδευτική διαδικασία, τότε πραγματικά ανοίγει ένα μεγάλο παράθυρο στην γνώση.
Οταν οι άχρωμοι και… άχαροι τοίχοι, αποκτούν χρώμα και ζωντάνια, τότε οι αποδέκτες των χρωμάτων, δηλαδή οι μαθητές, εκ των πραγμάτων αποκτούν θετική ψυχολογία για την εκπαιδευτική διαδικασία.
Οταν, λοιπόν, πρωτοβουλίες όπως αυτή της διευθύντριας του 9ου δημοτικού σχολείου στη Χαλέπα Χανίων παίρνουν σάρκα και οστά, με αποτέλεσμα ένα σχολείο που να εμπνέει τους μαθητές, ε, τότε κάτι γίνεται!
Οπως διαβάσαμε στο σχετικό ρεπορτάζ
της Ελένης Φουντουλάκη, οι 205 μικροί μαθητές την ώρα του διαλείμματος μπορούν να δουν το σπίτι των “Χάνσελ και Γκρέτελ”, να “ταξιδέψουν” στο δάσος των Στρουμφ και στο φανταστικό Στρουμφοχωριό καθώς παίζουν στην αυλή, αλλά και να περιπλανηθούν στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης ή να πάνε μία διαφορετική βόλτα μέχρι τον φάρο των Χανίων, μέσα από τα εντυπωσιακά γκράφιτι που δημιούργησαν τρεις Χανιώτες: Ο Πέτρος, ο Γιώργος  και ο Χρήστος, οι οποίοι ανέλαβαν το έργο που τους ανέθεσε η νέα διευθύντρια του 9ου Δημοτικού, εκπαιδευτικός, Τριανταφυλλιά Γιαννουλάκη, που είχε ως όραμα ένα χαρούμενο, αισιόδοξο, ελπιδοφόρο σχολείο, ένα σχολείο που να δίνει έμπνευση στους μαθητές. Τέτοιες πρωτοβουλίες έρχονται από το μέλλον. Το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη, φαντασία και ανοιχτό μυαλό.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 12/1/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/otan-to-scholio-empnei/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου