Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Οταν το νέο συναντά το παλιό

Αρκετοι πολίτες με ενδιαφέρον, αλλά και με θετική άποψη, αντιμετώπισαν τη νέα κυβέρνηση στο ξεκίνημά της. Στο κάτω - κάτω μια κυβέρνηση από κόμματα που ποτέ δεν ήταν στην εξουσία, εκ των πραγμάτων δίνει ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον σε μια Ελλάδα βουτηγμένη στα μνημόνια και την κρίση. Επιπλέον, αν και είναι υποχρέωση κάθε ενεργού πολίτη, πολύ περισσότερου του Τύπου, στην κριτική προς πάσαν  εξουσία, μια νέα κυβέρνηση πρέπει να έχει την απαραίτητη πίστωση χρόνου πριν την ουσιαστική κριτική.
Μονο που κάθε μέρα που περνάει, το νέο φαίνεται να συναντά περισσότερο το παλιό. Σήμερα αυτά που διαπιστώνουμε είναι:
• Η παραμονή του Εν.Φ.Ι.Α., ακόμα κι αν αλλάξει φέτος η ονομασία του ειδικού αυτού φόρου.
• Η διατήρηση ουσιαστικά της εξοντωτικής φορολογίας για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και μικρομεσαίους επιχειρηματίες και, πλέον και αγρότες.
• Η διατήρηση της ακρίβειας σε είδη πρώτης ανάγκης.
• Η διατήρηση σειράς φόρων - τελών στα καύσιμα, αλλά και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
• Το νέο ασφαλιστικό, το οποίο φέρνει επώδυνες αλλαγές, λες και δεν έφταναν τα μνημόνια των τελευταίων έξι ετών, τα οποία έχουν γονατίσει τους πολίτες.
Επιπλεον διαβάσαμε:
• Βουλευτή “αριστερής κυβέρνησης” να προτείνει οικονομική “συνδρομή” στη δημόσια εκπαίδευση αντί να κοιτάξουμε πως εκ των βάθρων θα γίνουν αλλαγές που θα προάγουν τις ανάγκες του μαθητή ώστε να αναβαθμιστεί η δημόσια εκπαίδευση χωρίς δίδακτρα και χωρίς να είναι αναγκαία τα φροντιστήρια.
• Στον χώρο της ενημέρωσης βλέπουμε την ΕΡΤ, για το άνοιγμα της οποίας “παλέψαμε”, να μετατρέπεται σιγά - σιγά σε φερέφωνο της κυβέρνησης, δηλαδή ό,τι συνέβαινε και με παλαιότερες κυβερνήσεις, λες και δεν ανήκει σε όλους τους Ελληνες, αλλά στους κατέχοντες την εξουσία και μόνο. Μάλιστα, χθες μάθαμε ότι η -κατά γενική ομολογία καλή και από διακεκριμένους συναδέλφους- πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, η οποία όχι μόνο είχε φρεσκάδα και ζωντάνια, αλλά και τηλεθέαση, διακόπηκε με απόφαση της νέας διοίκησης!
• Πολιτικοί - βουλευτές της κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης από δύο κόμματα που έχουν μάθει, τόσα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση, να κρίνουν τους πάντες και τα πάντα, αλλά όχι να κρίνονται, δεν χάνουν ευκαιρία μόλις τους ασκήσεις κριτική να αρχίζουν την “καραμέλα” για διαπλεκόμενα συμφέροντα και... διαπλοκή. Μόνο που ξεχνούν πως είναι στην εξουσία, επομένως οφείλουν να δέχονται την κριτική. Στο κάτω - κάτω, ο κόσμος μπορεί να ξεχωρίσει την καλόπιστη και ουσιαστική κριτική από την κακοπροαίρετη.
Εν τελει, αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση έρχεται με τις πολιτικές που ακολουθεί, να δικαιώσει τις πολιτικές και τα... μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αυτή τη στιγμή, η καθημερινότητα έρχεται να διαψεύσει οράματα και ελπίδες. Ή μήπως δεν είναι έτσι;
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 16/1/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/346741/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου