Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Προσφυγικό δράμα

Την ώρα που στο Αιγαίο διεξάγεται μία πραγματική καθημερινή μάχη από την Ελλάδα για να σωθούν ανθρώπινες ζώες έρχεται η Ευρωπαική Επιτροπή να απειλήσει τη χώρα μας με κλείσιμο συνόρων από τα άλλα κράτη – μέλη.
Ενωμένοι στο συγκεκριμένο ζήτημα οι Ελληνες ευρωβουλευτές θέτουν την Ε.Ε. προς των ευθυνών της.
Σε ανάρτησή της στο twitter η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ έγραφε χθες ότι «η Ελλάδα έχει αποδείξει διεθνώς το μεγαλείο ανθρωπισμού της προς τους πρόσφυγες περισσότερο από κάθε άλλο κράτος – μέλος» και σε άλλη ανάρτηση τόνιζε:
«Ελέγξτε επιτέλους τους διακινητές αντί να τιμωρείτε την Ελλάδα για τη… γεωγραφική της θέση!».
Προ ημερών η εκπρόσωπος της Frontex, δηλαδή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Εύα Μονκιούρ, η οποία επέστρεψε στην Πολωνία από τη Λέσβο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι, όταν τα πλοία περισυλλέγουν μετανάστες στη θάλασσα, είναι απλώς νομικά αδύνατον για τη Frontex να τους επαναπατρίσει.
«Ειναι πολύ εύκολο να φτάσει κανείς (στην Ελλάδα) διά θαλάσσης. Δεν έχουμε να κάνουμε με έναν αγρό, όπου μπορούμε να τοποθετήσουμε έναν φράχτη», υπογράμμισε η Εύα Μονκιούρ. «Με βάση το διεθνές δίκαιο, κάθε άνθρωπος που περνά τα ευρωπαϊκά σύνορα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει αίτημα για τη χορήγηση ασύλου», υπενθύμισε.
«Μόνο εκείνοι που περισυλλέγονται από τους Τούρκους οδηγούνται στην Τουρκία», υπογράμμισε.
Επιτέλους, η Ευρωπαική Επιτροπή οφείλει να αντιμετωπίσει επί της ουσίας το πρόβλημα και τα αίτια που το γεννούν και να θέσει την Τουρκία προ των ευθυνών της, αντί να στρέφεται σε κάθε ευκαιρία, κατά της Ελλάδας. Για να πάψει, επιτέλους, το Αιγαίο από θάλασσα ειρήνης να μετατρέπεται σε νεκροταφείο ψυχών.
(Χανιώτικα νέα - 30/1/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/prosfigiko-drama/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου