Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Παιδικές παραστάσεις σε μουσικές της Ερωφίλης

Δύο παιδικές παραστάσεις συνεχίζονται στην Αθήνα σε μουσικές της Χανιώτισσας Ερωφίλης.
Στην παιδική σκηνή του θεάτρου “Δημήτρης Χορν” συνεχίζονται οι παραστάσεις του παιδικού έργου του Γιώργου Δ. Λεμπέση “Βρασίδας εναντίον Μπακαλιαράκου” κάθε Σάββατο και Κυριακή.
Η σκηνοθεσία της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου, η μουσική της Ερωφίλης, τα σκηνικά της Μαίρης Τσαγκάρη, τα κοστούμια της Μαρίας Καραπούλιου και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου ζωντανεύουν τη μαγική Βυθούπολη και τους ήρωές της στη σκηνή του θεάτρου “Δημήτρης Χορν”.
Η ιστορία “Βρασίδας εναντίον Μπακαλιαράκου” είναι η τρίτη από τις πέντε ιστορίες της best seller σειράς “Ψαρόσουπα” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Ψυχογιός”, όπως και τα υπόλοιπα βιβλία του συγγραφέα.
Η ταυτότητα της παράστασης:
• Συγγραφέας: Γιώργος Δ. Λεμπέσης.
• Σκηνοθεσία / Θεατρική προσαρμογή: Αθανασία Καραγιαννοπούλου.
• Μουσική: Ερωφίλη.
• Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη.
• Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου
• Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος.
• Στίχοι τραγουδιών: Γιώργος Δ. Λεμπέσης.
Στον ρόλο της Αφηγήτριας η Τζωρτζίνα Καραχάλιου. Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Νίκος Αξιώτης, Νίκος Βατικιώτης, Πέτρος Βερβέρης, Λορίνα Κατσιώτη, Χριστιάννα Κουλιζάκη, Κίττυ Μαργαρίτη, Βάσια Μίχα.
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Σάββατο 15:00, Κυριακή 12.00, 15:00.
Γενική είσοδος: 10 ευρώ.
Το Θέατρο “Δημήτρης Χορν” βρίσκεται στην οδό Αμερικής 10 στην Αθήνα (τηλέφωνο 2111000365).
ΚΑΙ ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ
Επίσης, κάθε Σάββατο και Κυριακή στη σκηνή της Αλκυονίδας παρουσιάζεται η παιδική παράσταση “Ο Εγωιστής Γίγαντας και η αγάπη του”, βασισμένη στο τρυφερό παραμύθι του Οσκαρ Ουάιλντ “Ο Εγωιστής Γίγαντας”. Το αριστούργημα του Οσκαρ Ουάιλντ γίνεται θεατρικό έργο που αφηγείται με μουσική και τραγούδι στα παιδιά, μια ιστορία για την απλότητα του εγωισμού και τη δυσκολία της αγάπης.
Τη διασκευή του παραμυθιού υπογράφει η Κωνσταντίνα Βαρσάμη, τη σκηνοθεσία ο Λευτέρης Γιοβανίδης και τη μουσική η Ερωφίλη. Παίζουν: Στέλλα Γρίβα, Γιώργος Κρήτος, Nικόλας Στραβοπόδης, Γιάννης Δαμάλας Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ, οικογενειακό τριών ατόμων 15 ευρώ.
(Χανιώτικα νέα - 22/1/2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου