Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΒΟΑΚ: Δρόμος... προβλημάτων από Χανιά έως Πλατανιά


Από το κακό στο χειρότερο οδεύει η κατάσταση στο τμήμα της Εθνικής οδού Χανίων – Πλατανιά, του γνωστού Βορείου Οδικού Αξονα Κρήτης. Ενάμιση χρόνο μετά από ένα φωτογραφικό ρεπορτάζ των “Χανιώτικων νέων” με αφορμή τότε την έναρξη λειτουργίας των καμερών κυκλοφορίας, το χθεσινό οδοιπορικό μας ήρθε να επιβεβαιώσει ότι, σε αντίθεση με άλλα τμήματα του Β.Ο.Α.Κ., όχι μόνο δεν έχει διορθωθεί τίποτα, αλλά τα καλάμια και οι θάμνοι που κρύβουν πινακίδες σε κάποια σημεία μπαίνουν στον δρόμο καθιστώντας την οδήγηση ακόμα πιο επικίνδυνη. Επιπλέον ανύπαρκτη είναι η ενημέρωση για τα όρια ταχύτητας που πρέπει να τα “μαντέψουν” οι οδηγοί καθώς με δυσκολία διακρίνονται οι πινακίδες που τα αναφέρουν. Το πρώτο οδοιπορικό μας είχε δημοσιευτεί στα “Χανιώτικα νέα” στις 16 Ιουλίου 2014.
Το δεύτερο ρεπορτάζ έγινε χθες.
Ξεκινώντας από τον δρόμο πριν τον κόμβο της Σούδας διαπιστώνουμε πως η πινακίδα που ειδοποιεί για τον επερχόμενο κόμβο ίσα – ίσα διακρίνεται, αλλά με δυσκολία μπορείς να τη διαβάσεις, αφού την καλύπτουν θάμνοι. Οι πινακίδες στον κόμβο της Σούδας είναι καθαρές, αλλά αυτή που ενημερώνει για το Βιοτεχνικό Πάρκο είναι… κομμένη!
Στη συνέχεια της διαδρομής συναντάμε μια πινακίδα για την Κίσαμο, αλλά και αυτή διακρίνεται με δυσκολία.
Η αμέσως επόμενη στον κόμβο Βαμβακόπουλου που ενημερώνει για τις κατευθύνσεις και τα χιλιόμετρα προς Κίσαμο, Ομαλό, Χανιά και Σούγια, δεν καλύπτεται από θάμνους, αλλά είναι ξεθωριασμένη! Από μακριά οι οδηγοί δεν μπορούν να τη διαβάσουν. Αυτό που προκαλεί, επίσης, εντύπωση κατά μήκος του δρόμου είναι οι θάμνοι και τα καλάμια που έχουν ξεπεράσει σε πολλά σημεία κάθε… όριο. Σε κάποια σημεία καλύπτουν ακόμα και τμήμα του δρόμου!
Επιπλέον να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά την έλλειψη διαχωριστικού στηθαίου, αλλά και τον ανύπαρκτο φωτισμό.
Είναι προφανές ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για έργα στο συγκεκριμένο τμήμα του Β.Ο.Α.Κ. (κλαδέματα, καθαρισμός) καθώς η σημερινή κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για τους οδηγούς.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 22/1/2016)
Read more: http://www.haniotika-nea.gr/dromos-provlimaton/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου