Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Νέες διακρίσεις για φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Η μία μετά την άλλη έρχονται οι διακρίσεις για το Πολυτεχνείο Κρήτης και τους φοιτητές του.
Αυτή τη φορά, όπως έγινε γνωστό από το ΑΕΙ,
τρία σχέδια από φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης επελέγησαν για συμμετοχή στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποτροφιών Angelopoulos CGIU, που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά.
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, από τα 12 νέα σχέδια που επελέγησαν από την επιτροπή αξιολόγησης, τα δύο προέρχονται από το Πολυτεχνείο Κρήτης και αφορούν τους τομείς Επιχειρηματικότητα/Κοινωνική Δράση και Ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα. Τα δύο σχέδια αφορούν:
•Δημιουργία της διαδικτυακής υπηρεσίας SupermarketNow, στην οποία τα πολυκαταστήματα μπορούν να αναρτούν τα προϊόντα που διαθέτουν, οι δε πελάτες να παραγγέλνουν και να εξασφαλίζουν την παράδοση “on demand” μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα προϊόντα που επιθυμούν. Με την υπηρεσία αυτή επιχειρείται η εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου και η βελτίωση της εξυπηρέτησης των καταναλωτών.
•Χρήση Unmanned Aerial Vehicles (UAV’s)/ τηλεκατευθυνόμενων ιπτάμενων οχημάτων καθώς και δορυφορικών στοιχείων για την παρακολούθηση της αγροτικής παραγωγής και των μετεωρολογικών ή άλλων στοιχείων που αφορούν στις καλλιέργειες.
Σύμφωνα με το Πολυτεχνείο Κρήτης, «πέρα απ’ αυτά τα νέα σχέδια, από το φετινό Πρόγραμμα Υποτροφιών αποφασίστηκε να χορηγηθεί συνεχιζόμενη στήριξη σε πρωτοβουλίες προηγουμένων ετών, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται  και η  δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας προβολής και διάθεσης, τοπικών αγροτικών προϊόντων, από την ομάδα φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης “Kaloudia”».
Το CGI U 2016 θα διοργανωθεί 1-3 Απριλίου, στο Πανεπιστήμιο Berkeley στην Καλιφόρνια.
(Χανιώτικα νέα web - 21/1/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/nees-diakrisis-gia-fitites-tou-politechniou-kritis/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου