Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Εθνικό καθήκον η απαγκίστρωση από τα μνημόνια

“Ανάσα” σε ομάδες του πληθυσμού που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια αναμένεται να δώσει το “παράλληλο πρόγραμμα” της κυβέρνησης για την Υγεία που ψηφίστηκε από τη Βουλή.
Μεταξύ άλλων, όπως έγινε γνωστό, το παράλληλο πρόγραμμα προβλέπει:
• Υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών, αλλά και ευπαθών ομάδων (π.χ. έγκυες, παιδιά, χρόνιοι πάσχοντες, ψυχικά ασθενείς και τοξικοεξαρτημένοι ανεξαρτήτως του νομικού καθεστώτος, στο οποίο βρίσκονται και της κατοχής νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα).
• Διευκόλυνση προσλήψεων και κίνητρα στελέχωσης με στόχο την κάλυψη θέσεων σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στις άγονες περιοχές.
• Ρυθμίσεις των εφημεριών των γιατρών και του επιστημονικού προσωπικού με στόχο την ασφαλέστερη εφημεριακή κάλυψη των Νοσοκομείων.
• Σύσταση Γραφείων Προστασίας Δικαιωμάτων Ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία κ.ά.
Είναι σε κάθε περίπτωση ένα θετικό πρόγραμμα. Αρκεί, φυσικά, όλα αυτά να γίνουν πράξη και να μην… υποκατασταθούν από άλλα “ισοδύναμα”.
Το “στοίχημα” τώρα είναι να ακολουθήσουν και άλλα κοινωνικά προγράμματα που να ανακτούν το κράτος πρόνοιας και να στέκονται κοντά στους πιο αδύναμους “κρίκους” αυτής της κοινωνίας.
Προς αυτή την κατεύθυνση, ας υπάρξει κάποτε συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων αντί για συνέχιση των στείρων αντιπαραθέσεων. Η στήριξη της κοινωνίας και η σταδιακή απαγκίστρωση από μνημόνια είναι εθνικό καθήκον.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 25/2/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/ethniko-kathikon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου