Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Εφιάλτης

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ της τρομοκρατίας επέστρεψε στην καρδιά της Ευρώπης χτυπώντας αδιάκριτα και προκαλώντας τον θάνατο αθώων ανθρώπων.
ΤΩΡΑ, όπως είναι αναμενόμενο, θα αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στην Ευρώπη, η οποία σταδιακά θα μετατραπεί σε ένα πραγματικό φρούριο.
ΕΞΙΣΟΥ σίγουρο όμως είναι ότι οι τρομοκρατές δεν βρίσκονται μόνο εκτός, αλλά και εντός συνόρων. Θύματα της τρομοκρατίας οι πρόσφυγες που θα δουν ακόμα πιο κλειστά σύνορα σε μια Ευρώπη που αλλάζει, αλλά και η Ελλάδα, η οποία μοιάζει αδύναμη να διαχειριστεί το προσφυγικό, αλλά και τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής. Χαμένη επίσης θα είναι η ίδια η Δημοκρατία και η Ευρώπη αν κερδίσουν οι ακραίες φωνές και ο φόβος ο οποίος οδηγεί πολλούς ανθρώπους στα… άκρα.
ΩΣΤΟΣΟ, χρειάζεται ψυχραιμία.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν αντέχει άλλα πλήγματα… Και η Δύση πρέπει να αναλογιστεί τυχόν δικά της λάθη που εξέθρεψαν τέτοια φαινόμενα.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε κοινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», την ιταλική «La Repubblica», την ισπανική «El País», τη βελγική «Le Soir», τη γαλλική «Le Figaro» και τις ελβετικές «La Tribune de Genève» und «Der Tagesanzeiger», είπε ότι «φαίνεται ως εάν η τρομοκρατία, η οποία μας χτυπά σήμερα, να ήταν εισαγόμενη, αλλά εκείνοι οι οποίοι διαπράττουν αυτές τις πράξεις γεννήθηκαν στην πραγματικότητα εδώ, συχνά μάλιστα και οι γονείς τους. Πέρασαν από τα σχολεία μας και έλαβαν ενεργά μέρος στην κοινωνική μας ζωή. Δίνουν την εντύπωση μόνο ότι έρχονται από αλλού, ενώ είναι από δω». Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι «καμιά από τις χώρες μας δεν υπήρξε ιδιάιτερα επιτυχής στο θέμα της ενσωμάτωσης».
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  και η ίδια η Ευρώπη θα βγει νικητής εφόσον αντιμετωπίσει τους “δαίμονες” της εποχή μας με όπλο τις αξίες του δυτικού – ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Αυτές που πάνε να… χαθούν.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 26/3/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/efialtis/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου