Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Το Μουσικό Σχολείο Χανίων εκπρόσωπος της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό συνέδριο στη Βουλγαρία

Το Μουσικό Σχολείο Χανίων (φωτογραφία αρχείου) θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό συνέδριο στη Βουλγαρία στις 9 και 10 Μαίου 2016.
Η επιτυχία αυτή του Μουσικού Σχολείου ανακοινώθηκε από τη Τεχνική Επιτροπή και την Επιτροπή Διαχείρισης ευρωπαϊκού προγράμματος το ετήσιο συνέδριο του οποίου πραγματοποιήθηε, με συμμετοχή σχολείων και από τον Νομό Χανίων, με επιτυχία στο Ηράκλειο.
Πρόκειται, συγκεκριμένα, για το ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Chain Reaction: A sustainable Approach to Inquiry Based Science Education» που διοργανώθηκε το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν εκ μέρους της Τεχνικής Επιτροπής και Επιτροπής Διαχείρισης του προγράμματος, οι: Νίκος Χανιωτάκης, Καθηγητής, Τμήμα Χημείας, Παν/μιο Κρήτης Μαρία Φουσκάκη, Χημικός, Ε.Τ.Ε.Π., Τμήμα Χημείας, Παν/μιο Κρήτης Κάλλια Κατσαμποξάκη, Καθ. Αγγλικών, ΕΕΠ, Παν/μιο Κρήτης, το συνέδριο εστιάστηκε στη χρήση της κριτικής και λογικής σκέψης, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της ικανότητας αντιμετώπισης επιστημονικών προβλημάτων στον τομέα των φυσικών επιστημών από μαθητές ηλικίας 14-16 ετών.
Οι βασικοί στόχοι του έργου είναι η διάδοση ορθών πρακτικών διερευνητικής μάθησης (IBSE), η οικοδόμηση στέρεων δικτύων συνεργασίας των εκπαιδευτικών μεταξύ τους και η ενίσχυση της αλληλεπίδρασης των εκπαιδευτικών με την επιστημονική κοινότητα.
Στο συνέδριο έλαβαν μέρος οι ομάδες μαθητών που υλοποίησαν το πρόγραμμα και προσκεκλημένες ομάδες μαθητών παρουσιάζοντας τις ερευνητικές τους εργασίες καθώς και καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναλύοντας τις συνθήκες εφαρμογής της βιωματικής μάθησης στη σχολική τάξη και προτείνοντας λύσεις για το μέλλον της εκπαίδευσης.
Τα σχολεία που συμμετείχαν και οι εκπαιδευτικοί που υλοποίησαν το πρόγραμμα κατά το σχολικό έτος 2015-2016 ήταν:
•Γενικό Λύκειο Σούδας Χανίων: Νίκη Σπάρταλη, Χρήστος Τζέτζιας.
•Μουσικό Σχολείο Χανίων: Γεώργιος Ανδρεδάκης, Ειρήνη Χαλακατεβάκη.
•Γυμνάσιο Βουκολιών Χανίων: Θεόδωρος Παράσχου, Παναγιώτης Φραγκεδάκης.
•3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου:
Ευάγγελος Άλτας Χρήστος, Καρτερολιώτης.
•Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης Ρέθυμνο: Χρήστος Μάντζιος, Ιωάννης Μαρκαντές.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «όλες οι ομάδες μαθητών παρουσίασαν εξαιρετικά το περιεχόμενο της έρευνάς τους και ανταποκρίθηκαν επάξια στο ρόλο του ερευνητή επιστήμονα, θέτοντας τις βάσεις για μια λαμπρή επιστημονική καριέρα στο μέλλον. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές και τους καθηγητές τους για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και τους συγχαίρουμε για τα αποτελέσματα της εφαρμογής του στην τάξη.
Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Chain Reaction που θα διεξαχθεί στην Φιλιππούπολη (Plovdiv) της Βουλγαρίας στις 9-10 Μαΐου 2016 με συμμετοχή μιας ομάδας από καθεμιάς από τις 12 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου επέλεξε την ομάδα ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ από το Μουσικό Σχολείο Χανίων για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Μπονάτο Ιωάννη, Κουνδουράκη Ευτυχία, Διγαλάκη Νικόλαο και Λουκά-Λουκόπουλο Σωκράτη».
Link: http://www.haniotika-nea.gr/to-mousiko-scholio-chanion-ekprosopos-tis-elladas-se-evropaiko-sinedrio-sti-voulgaria/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου