Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Τα άλλα... μέτρα

Κατά τα χρόνια των μνημονίων ολοένα και περισσότεροι Ελληνες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας και της φτώχειας. Τώρα, ένας νέος εφιάλτης για χιλιάδες πολίτες είναι ο ενδεχόμενος πλειστηριασμός της κατοικίας τους.
Χιλιάδες είναι αυτοί που σε προηγούμενα χρόνια πήραν δάνειο για να βάλουν το κεφάλι τους κάτω από ένα… κεραμίδι. Τότε, μπορούσαν να το εξοφλήσουν. Τώρα, αδυνατούν. Τότε, η Ελλάδα ζούσε ακόμα σε συνθήκες ευημερίας, έστω επίπλαστης. Ομως, οι πολιτικοί μας έμεναν στα μεγάλα λόγια για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ενωμένη Ευρώπη. Τώρα, η Ελλάδα παραμένει ανίσχυρη μέσα σε μία Ευρώπη της οικονομίας των ισχυρών. Μόνο που οι ηγέτες της Ευρώπης, αν συνεχίσουν την ίδια πολιτική, βάζουν οι ίδιοι “φωτιά” στα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτό δείχνει ο ξεσηκωμός στη Γαλλία καθώς δεν υποφέρει μόνο η Ελλάδα από τις οικονομικές πολιτικές που αποφασίζονται ερήμην των πολιτών.
Η προστασία των πιο αδύναμων κρίκων της κοινωνίας μας καθίσταται περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Μέτρα όπως η αναθεώρηση των συμφωνηθέντων με σκοπό την πάση θυσία προστασία της πρώτης κατοικίας, η θέσπιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η στήριξη των νέων μέσα από θέσεις εργασίας, αλλά με αξιοκρατία, με βάση τις πραγματικές ανάγκες της χώρας κ.ά., η ανάπτυξη ενός πραγματικού κράτους πρόνοιας, είναι απαραίτητα στους καιρούς μας.
Μέτρα, αυτή τη φορά, μόνο υπέρ της κοινωνίας. Ποιος όμως θα τα θεσπίσει και, κυρίως, εφαρμόσει;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 1/6/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/ta-alla-metra/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου