Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

"Χαραμάδα"...

“Χαραμάδα” αισιοδοξίας για το αύριο της Ελλάδας άφησε  ο αντικαγκελάριος και υφυπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας Ζ. Γκάμπριελ, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε με τον Αλ. Τσίπρα και με τον Γ. Σταθάκη.
Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Γκάμπριελ παραδέχτηκε, μεταξύ άλλων, ότι στη χώρα μας, «ακόμη και σήμερα υπάρχει στη νεολαία ποσοστό ανεργίας 50% και συνολικό ποσοστό ανεργίας 26% που είναι νούμερα δραματικά» για να προσθέσει ότι «όποιος στην Ευρώπη υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω λιτότητα στην Ελλάδα, δεν επιβαρύνει μόνο υπερβολικά τους ανθρώπους, αλλά θέτει σε κίνδυνο και αυτή τη μικρή ανάπτυξη η οποία διαφαίνεται». Γι’ αυτό και «είναι σημαντικό, πρώτον, να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε να σταθεροποιηθούν και τα κοινωνικά συστήματα στην Ελλάδα και δεύτερον, να προσπαθήσουμε να δημιουργηθούν περαιτέρω θέσεις εργασίας».
Καλά όλα αυτά, αλλά το θέμα είναι να δούμε πράξεις. Κάποτε, να αισθανθούν οι Ελληνες ότι οι θυσίες που τους επιβλήθηκαν έχουν αντίκρισμα. Και η λιτότητα να δώσει τη θέση της στην ανάπτυξη. Γιατί προς το παρόν το μόνο που βλέπουμε είναι λιτότητα δίχως τέλος…
Το μείζον αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, πέραν από πρόσωπα, κόμματα, κυβερνήσεις και… “θεσμούς”, είναι να διαμορφωθούν οι προυποθέσεις εκείνες που θα επιτρέψουν στους νέους να μείνουν στη χώρα, να μπορέσουν να απασχοληθούν και να δημιουργήσουν.
Ο κ. Γκάμπριελ υποστήριξε ότι «μια σταθερή και μόνιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα θα μπορέσει να επιτευχθεί εάν υπάρξουν περαιτέρω επενδύσεις στην Ελλάδα και δημιουργηθούν καινούργιες ιδιωτικές θέσεις εργασίας». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «ο χρόνος για τη συζήτηση για δημοσιονομικά θέματα επιπλέον πρέπει να έχει τελειώσει και η συζήτηση πρέπει πλέον να εξελίσσεται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας θέσεων εργασίας και ανάπτυξης». Οψόμεθα…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 1/7/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/charamada-alla/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου