Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Μετονομάζεται η Σχολή ΗΜΜΥ σε Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Μετονομάζεται η Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης σε Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) και το ομώνυμο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωση της η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Η μετονομασία αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα της Σχολής ΗΜΜΥ και του Πολυτεχνείου Κρήτης από το 2008, καθώς τα ενεργειακά θέματα έχουν σήμερα εθνικό και παγκόσμιο ενδιαφέρον, ενώ από το 2010 η Σχολή είχε ήδη εντάξει μαθήματα Ενέργειας ως υποχρεωτικά στο πρόγραμμα σπουδών της. Επίσης, στο Πολυτεχνείο Κρήτης έχει δημιουργηθεί από το 2013 Πόλος Αριστείας στην Ενέργεια (Energy Cluster), η σημαντική ερευνητική δραστηριότητα του οποίου έχει αναδείξει το Ίδρυμα πρωτοπόρο σε περιφερειακό επίπεδο στον τομέα της Ενέργειας.
Η διδασκαλία και η έρευνα του μετονομαζόμενου Τμήματος ΗΜΜΥ περιλαμβάνει πλέον και την επιστημονική περιοχή των Ηλεκτρολογικών Συστημάτων στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα συστήματα για την παραγωγή από συμβατικές ή ανανεώσιμες πηγές, μεταφορά, διανομή, αποθήκευση, έλεγχο, χρησιμοποίηση και εξοικονόμηση κάθε μορφής ενέργειας καθώς και την μελέτη, εγκατάσταση και συντήρηση κάθε είδους ηλεκτρολογικού έργου.
Η Σχολή και το ομώνυμο τμήμα του Πολυτεχνείου Κρήτης εξομοιώνονται πλήρως και ως προς κάθε συνέπεια με τα ομότιτλα τμήματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Οι διπλωματούχοι του μετονομαζόμενου Τμήματος ορίζονται εφεξής ως Διπλωματούχοι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Μηχανικοί Υπολογιστών και θα έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών όπως αυτά προβλέπονται στις κείμενες σχετικές διατάξεις.
Οι νέοι φοιτητές που θα εισαχθούν στο Τμήμα ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης το Σεπτέμβριο του 2016 θα λάβουν τον τίτλο σπουδών του νέου Τμήματος, δηλαδή θα αποφοιτήσουν ως Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Μηχανικοί Υπολογιστών. Το ίδιο ισχύει και για τους εν ενεργεία φοιτητές του Τμήματος, εφόσον παρακολουθήσουν και ολοκληρώσουν επιτυχώς τα υποχρεωτικά μαθήματα της περιοχής των Ηλεκτρολογικών Συστημάτων.
(Χανιώτικα νέα web -1/7/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/metonomasia-scholis-ke-tmimatos-hmmy-se-scholi-ilektrologon-michanikon-michanikon-ipologiston/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου