Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού στα Χανιά

Με το παιδικό χοροθέατρο «το δικό μου ψάρι», ένα έργο βασισμένο στο παραμύθι των αδελφών Γκριμ: «Ο ψαράς και η γυναίκα του», από την ομάδα «Κινητήρας» ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης το 6ο διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού “Dance days” στα Χανιά, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουλίου.
Η παράσταση που δόθηκε στο Βενιζέλειο Ωδείο και απευθυνόταν σε παιδιά αλλά και μεγάλους, «κέρδισε» το κοινό το οποίο χειροκρότησε τους χορευτές.
Το έργο έστειλε μήνυμα ενάντια στην απληστία, αφού με κίνηση και μουσική αφηγήθηκε «την ακόρεστη επιθυμία του ανθρώπου για όλο και
περισσότερα αγαθά, τον θυμό του όταν τελικά τα χάνει, αλλά και το σάστισμά του όταν έρχεται αντιμέτωπος με το αναπόφευκτο γεγονός του θανάτου».
Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον 9ημερο πρόγραμμα με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, νέους και καταξιωμένους χορογράφους και χορευτές, παραστάσεις, σεμινάρια και παράλληλες δράσεις.
Όπως σημειώνουν οι οργανωτές, το Dance Days, το οποίο ξεκίνησε το 2011, σήμερα, συνιστά θεσμό έχοντας εξελιχθεί σε ευρωπαϊκό φεστιβάλ χορού με διεθνή χαρακτήρα και προοπτικές.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
-Την Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στο Ωδείο θα δοθεί από την ομάδα cieLaroque/Helene Weinzierl η παράσταση demo crazy/πώς να ξεφλουδίζεις ένα κρεμμύδι χωρίς δάκρυα.
-Την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 9.30 τα βράδυ η ομάδα Milan TomasiK & Co. στο Ωδείο θα δώσει την παράσταση Silver Blue.
-Το Σάββατο 23 Ιουλίου η ομάδα cia Mariantonia Oliver θα δώσει την παράσταση «Las Muchas” «παράσταση με κυρίες 65+».
-Η Κυριακή 24 Ιουλίου θα είναι βραδιά νέων χορογράφων με τρεις παραστάσεις, στις 9.30 μ.μ. από την La Otra Familia, στις 10 μ.μ. από την Κατερίνα Αρχοντάκη και στις 10.30 μ.μ. από τη Δανάη Δημητριάδη και τον Διονύση Αλαμάνο.
-Την Δευτέρα 25 Ιουλίου η ομάδα «Κι όμως κινείται» θα δώσει στις 9.30 το βράδυ την παράσταση “Betelgez”.
-Την Τρίτη 26 Ιουλίου οι Roser Lopez Espinosa θα δώσουν την παράσταση “Hand to Hand”.
-Την Τετάρτη 27 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί βραδιά ντουέτων στο Ωδείο, στις 9.30 με τους Alma Libre co. και το έργο “Race to (g)race» και στις 10 μ.μ. με τους Otro Lugar Danza και την παράσταση «ΜΕΤΑ-“.
-Την Πέμπτη 28 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ ο Φώτης Νικολάου με το X-it Dancetheater θα δώσουν την παράσταση «A room to grow”.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων με λεπτομέρειες για τα έργα, τις ομάδες και τα εισιτήρια, βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://dancedays.gr/2016/
Σημεία προπώλησης:
Περίπτερο Δήμου Χανίων, Πλατεία Αγοράς
Κατάστημα “Τυρκουάζ”, Τζανακάκη 21
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα web - 21/7/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/xekinise-to-diethnes-festival-sigchronou-chorou-sta-chania/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου