Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

“De Profundis” του Οσκαρ Ουάιλντ στο Μουσείο Τυπογραφίας

Πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης “De Profundis”, με τον Νίκο Νίκα, θα γίνει στο αμφιθέατρο του Μουσείου Τυπογραφίας στις 21, 22 και 23 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ.
Τo Mουσείο Τυπογραφίας θα παρουσιάσει για πρώτη φορά, την παράσταση “De Profundis”, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Oscar Wilde.
H παράσταση είναι εμπνευσμένη από το Μουσείο Τυπογραφίας, δημιουργήθηκε με αφορμή το Μουσείο Τυπογραφίας και είναι ιδιαίτερη τιμή του Μουσείου να φιλοξενεί στο αμφιθέατρό του την πρεμιέρα (21 Αυγούστου) και δύο ακόμα παραστάσεις (22 & 23 Αυγούστου).
Μετά τις παραστάσεις στο Μουσείο Τυπογραφίας, το “De Profundis” αναμένεται να παρουσιαστεί σε θέατρα της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας.
H μετάφραση, η διασκευή και η σκηνοθεσία της παράστασης είναι της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου. Τον μονόλογο ερμηνεύει ο Νίκος Νίκας.
Σας περιμένουμε όλους!
Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο: 6977293283.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«Η Αγάπη που δεν τολμά να πει το όνομά της.
Το 1895, ο διάσημος συγγραφέας και ποιητής Οσκαρ Ουάιλντ δικάζεται και καταδικάζεται ως ομοφυλόφιλος. Στη διάρκεια της φυλάκισής του γράφει μια μακροσκελή επιστολή στον εραστή του και υπαίτιο της καταδίκης του Αλφρεντ Ντάγκλας.
Το 2016, μια εποχή που “κανείς δεν καταδικάζεται για τις ερωτικές του επιλογές”, ένας δικηγόρος επανεξετάζει την υπόθεση του Ουάιλντ: Στέκεται        -μαζί με τον κατηγορούμενο- ενώπιον των θεατών και ζητά τη δική τους ετυμηγορία.
Βασικό στοιχείο υπεράσπισης η επιστολή που έμελλε να μείνει στην Ιστορία με τον τίτλο “De Profundis” (Εκ Βαθέων)».
Η πρώτη παρουσίαση της παράστασης θα γίνει ειδικά για τον χώρο του Μουσείου Τυπογραφίας στα Χανιά.
(Χανιώτικα νέα - 1/7/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/de-profundis-tou-oskar-ouailnt/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου