Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Παράσταση ψυχής από το χοροθέατρο ΔΑΓΙΠΟΛΗ στα Χανιά στις 26 Αυγούστου

Για μια ακόμη χρονιά το χοροθέατρο ΔΑΓΙΠΟΛΗ, ο πυρήνας του οποίου αποτελείται από άτομα με κινητικό πρόβλημα, έρχεται στα Χανιά.
Αυτή τη φορά για την παράσταση  ANIMARM, μια παράσταση ψυχής, σε χορογραφία του Γιώργου Χρηστάκη, η οποία θα παρουσιαστεί στις 26 Αυγούστου στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά. Στην ΔΑΓΙΠΟΛΗ συμμετέχει και η Χανιώτισσα, Ειρήνη Μαυροματάκη.
Οι ίδιοι οι συντελεστές της παράστασης σημειώνουν για το ANIMARM: «Ένα τραπέζι; Ένα κρεβάτι; Ένα κομμάτι μάρμαρο;
Τα ίχνη που αφήνει ο άνθρωπος πάνω στα πράγματα, τα κρατούν ζωντανά; Ίχνη ανεξίτηλα ζωντανά….. πορεία ζωής όλων όσων κατάφεραν ν’ αναγνωρίσουν και να σταθούν απέναντι στους δαίμονές τους. Να τους κοιτάξουν στα μάτια, να παλέψουν μαζί τους, ν’ αλληλοσπαραχθούν, να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να τα φέρουν στο φως».
Η παράσταση θα δοθεί στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου με ώρα έναρξης 9 το βράδυ και είσοδο 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων: 7 ευρώ)
ώρα 21.00
Είσοδος : 10 €
Φοιτητικό, Ανέργων : 7 €
Η ΔΑΓΙΠΟΛΗ
Το χοροθέατρο ΔΑΓΙΠΟΛΗ, όπως αναφέρει και στην ιστοσελίδα του, δημιουργήθηκε το Μάιο του 2004 στην Αθήνα. Ο πυρήνας της ομάδας αποτελείται από άτομα με κινητικό πρόβλημα. Ο Γιώργος Χρηστάκης εμπνευστής και δημιουργός αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο ίδιος άτομο με κινητική αναπηρία. Στην ομάδα συμμετέχουν και άλλοι χορευτές, χορεύτριες και μουσικοί καθώς και άλλοι επαγγελματίες χωρίς κάποια αναπηρια.
Η διάθεση για εξερεύνηση των ορίων του ανθρώπινου σώματος, της ανθρώπινης φαντασίας, της ανθρώπινης ψυχής, όπως αυτά αναδεικνύονται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και μορφοποιούνται σ’ ένα μουσικοκινητικό δρώμενο, στάθηκε το έναυσμα για την σύσταση αυτού του χορευτικού σχήματος.
Η σύνθεση της ομάδας είναι πολύπλοκη. Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες είναι και των δύο φύλων, διαφορετικών ηλικιών με κινητικά, ψυχοκοινωνικά και “μη εμφανή” προβλήματα. Εμπλέκονται σε ένα παιχνίδι κίνησης, αποδεικνύοντας ότι οι όποιες “ιδιαιτερότητες” μπορούν απλά να μετουσιωθούν σε τέχνη. Ένα μίγμα από σώματα, ιδεοπλέγματα, από μουσικές συναντήσεις, αλληλεπιδράσεις που ταξιδεύουν και δίνουν χρώμα στην ανθρώπινη υπόσταση.
Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών έχει μεγάλη εμπειρία στις ομαδικές καλλιτεχνικές δράσεις, με εμπειρίες σε πολλές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα web - 2/8/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/parastasi-psichis-apo-to-chorotheatro-dagipoli-sta-chania-stis-26-avgoustou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου