Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

“ΒΙΟΛΕΑ”: Ξεναγήσεις στον κόσμο του ελαιολάδου

Ξεναγήσεις στον κόσμο του βιολογικού ελαιολάδου πραγματοποιεί σε επισκέπτες της στον Αστρικα Κολυμπαρίου η εταιρεία “ΒΙΟΛΕΑ”.
Σήμερα η 5η και 6η γενιά της οικογένειας Δημητριάδη καλλιεργεί τους οικογενειακούς ελαιώνες στον Αστρικα. Η “ΒΙΟΛΕΑ” είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που ειδικεύεται στην παραδοσιακή παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου με μυλόπετρες και πιεστήρια. Τα προϊόντα της παράγονται και τυποποιούνται στις εγκαταστάσεις του αγροκτήματoς στον Αστρικα και έχουν διακριθεί στο εξωτερικό.  Η μονάδα της εταιρείας έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί ντόπιους και ξένους επισκέπτες όλο τον χρόνο.
Στους θερινούς επισκέπτες προσφέρεται ξενάγηση του ελαιοτριβείου που ακολουθείται από την προβολή ενός ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για την παραγωγή και γευσιγνωσία ελαιολάδου.
Ο ιδρυτής της “ΒΙΟΛΕΑ” Γιώργος Δημητριάδης, το 1991 ανέλαβε τη διαχείριση 2.000 ελαιοδέντρων της οικογένειάς του. Το 1995 διαπιστώνοντας ότι έπρεπε να στραφεί σε άλλους τρόπους καλλιέργειας, ίδρυσε τη “ΒΙΟΛΕΑ” και πέτυχε εξαγωγές προιόντων για τα οποία έχει κατακτήσει διακρίσεις:
• Βιολογικού ελαιολάδου σε Η.Π.Α., Καναδά, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Γερμανία, Αγγλία, σκανδιναβικές χώρες, Ιαπωνία και Κορέα.
• Του προϊόντος “Lemonio”: Βιολογικό άρτυμα από ελιές που συλλέγονται από τους ελαιώνες του αγροκτήματος και αλέθονται από τον πετρόμυλο και πιέζονται εν ψυχρώ, μαζί με φρέσκα βιολογικά λεμόνια , ο κλασικός συνδυασμός λαδολέμονου αλλά με την πικάντικη γεύση που δίνει ο φλοιός των εσπεριδοειδών..
• “Nerantzio”: Βιολογικό άρτυμα από ελιές που συλλέγονται από τους ελαιώνες του αγροκτήματος και αλέθονται από τον πετρόμυλο και πιέζονται εν ψυχρώ, μαζί με φρέσκα βιολογικά νεράντζια, η πικάντικη γεύση που δίνει ο φλοιός των νεραντζιών απογειώνει τις φακές, τα κουλουράκια και την αφρώδη σοκολάτα..
Στις Η.Π.Α. το βιολογικό ελαιόλαδο παραδοσιακής παραγωγής της “ΒΙΟΛΕΑ” κατέκτησε την προτίμηση των γευσιγνωστών του περιοδικού “saveur”.
Ιστοσελίδα: http://biolea.gr/index.php?lang=gr.
(Χανιώτικα νέα - 17/8/2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου