Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Συναυλία Κώστα Λειβαδά με συμμετοχές από Μελίνα Ασλανίδου και Βασίλη Σκουλά στα Χανιά

Στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά θα εμφανιστεί ο Κώστας Λειβαδάς την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στις 9.30 το βράδυ. Καλεσμένη του θα είναι η Μελίνα Ασλανίδου ενώ θα συμμετέχει και ο Βασίλης Σκουλάς.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Κώστας Λειβαδάς χρόνια τώρα, περίπου 18, έχει βρει τη θέση του στις καρδιές αλλά κυρίως στις ψυχές μας ως ένας από τους πιο αγαπημένους συνθέτες και τραγουδοποιούς της γενιάς του. Λίγο πριν τελειώσει το καλοκαίρι αναζητά και ο ίδιος τις ρίζες του και επιστρέφει εκεί που ξεκίνησαν όλα, στα Χανιά. Μια συναυλία – σταθμός στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου.
Τη συναυλία διοργανώνει η ομάδα στήριξης «Συνάνθρωπος» με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων και της ΚΕΠΕΔΗΧ ΚΑΜ. Ο σύλλογος έχει στόχο να βοηθήσει μεμονωμένες οικογένειες αλλά και αρκετές δομές της πόλης των Χανίων και της Κρήτης γενικότερα.
Πριν λίγα χρόνια μια μικρή παρέα, με μεγάλα όνειρα και στόχους, όχι μόνο κατάφερε να σταθεί στο πλάι συμπολιτών και κατοίκων της Κρήτης αλλά και να ιδρύσει το Φιλανθρωπικό σωματείο «ΣυνΆνθρωπος». Ένας πυρήνας αγάπης, αλληλοβοήθειας, αρωγής και συμπαράστασης σε όλους και όσους το έχουν ανάγκη…
Και η δική τους φωνή είναι ο Κώστας Λειβαδάς. Eίναι η δεύτερη φορά που ο Κώστας Λειβαδάς συμμετέχει σε εκδηλώσεις της «Συνάνθρωπος» καθώς πριν από δύο χρόνια είχε εμφανισθεί και πάλι σε μια κατάμεστη «Τάφρο» με την συμμετοχή της Ελένης Τσαλιγοπούλου συνδράμοντας μέσα από τα έσοδα της βραδιάς στην ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ.
Προσκαλώντας επί σκηνής τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Βασίλη Σκουλά, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που ακολουθεί όλη την σειρά της πορείας και των τραγουδιών που αγαπήσαμε, και που αποτυπώνεται στην πρόσφατη συλλογή “18 Χρόνια Δρόμος” που κυκλοφορεί από την Feelgood. Aπό το «Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα», το «Πιάσε με», το «Είναι εντάξει μαζί μου», το «Εγώ σ’ αγάπησα εδώ», το «Για να σε συναντήσω», έως τα αγαπημένα των τελευταίων χρόνων «Η Επιμονή σου» (ντουέτο με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη) και το «Μετακόμιση τώρα» και το “Ο δικός μου πυρετός”.
Καλεσμένη του η Μελίνα Ασλανίδου, μια μοναδική φωνή, μια από τις πιο σημαντικές ερμηνεύτριες της γενιάς της. Μια φιλία χρόνων και ένα σπάνιο δέσιμο ήρθε και επισφραγίστηκε μέσα από ένα τραγούδι που περιγράφει ένα βροχερό χάραμα στην Ιωνος Δραγούμη. Ενα αξέχαστο ντουέτο δημιουργήθηκε, το “Βρέχει στην ‘Ιωνος Δραγούμη”. Μια σχέση δυνατή με κοινές αναμνήσεις και βιώματα. Η Μελίνα θα ερμηνεύσει εκτός από κομμάτια του Κώστα Λειβαδά και δικά της αγαπημένα τραγούδια από την επιτυχημένη δισκογραφία της.
Ο Κώστας Λειβαδάς, σε αυτή την παράστσση συναντά για μια ακόμη φορά τον ήρωα του Βασίλη Σκουλά. Μια διαδρομή από τα Χανιά στα Ανώγεια και πάλι πίσω. Ο κορυφαίος ερμηνευτής και λυράρης Βασίλης Σκουλάς θα βρεθεί επί σκηνής με τον Κώστα και την Μελίνα, καθώς και με τους δύο συνδέεται με ιδιαίτερα δεσμά για να τιμησουν την Κρητική ρίζα και να μας κάνουν να τραγουδήσουμε μαζί «Θα σε φιλέψω στεναγμέ» που έγραψε ο Κώστας Λειβαδάς σε στίχους του Κώστα Φασουλά.
Στο πρόγραμμα θα ακούσουμε τραγούδια του Κώστα Λειβαδά, αγαπημένα και χιλιοτραγουδισμένα, όπως το “Δειλά” (Το καράβι από την Φολέγανδρο), «Τα παιδιά των Δρόμων», ή το “Σαν να μην πέρασε μια μέρα” (που έγραψε με τον Γιώργο Δημητριάδη), το «Τράβα ρε μάγκα» (που έγραψε μαζί με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Σπύρο Χατζηκωνσταντίνου) αλλά και άλλα τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία, όπως επίσης και παραδοσιακά τραγούδια και τραγούδια άλλων δημιουργών που αγαπάμε.
Την παράσταση συμπληρώνουν εξαιρετικοί μουσικοι΄
Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου   κιθάρες
Ανδρέας Καραντίνης μπουζούκι
Αιμίλιος Μπαριαμπάς μπάσο
Λεωνίδας Κυρίδης (μπάσο)
Βαγγέλης Καλαμάρας (τύμπανα)
Τιμή εισιτηρίων:10 ευρώ.
Σημεία Προπώλησης: Πλατεία Δημοτικής Αγοράς”.
(Χανιώτικα νέα web - 24/8/2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου