Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Κοσμοσυρροή για τη συναυλία αλληλεγγύης με Κ. Λειβαδά, Μ. Ασλανίδου και Β. Σκουλά


Με μουσικές, κόσμο και… μηνύματα αλληλεγγύης, “πλημμύρισε” το βράδυ της Πέμπτης το θέατρο της Ανατολικής Τάφρου στο Κουμ Καπί των Χανίων (φωτογραφίες: Μάνθος Μακαρώνας).
Mε τον Κώστα Λειβαδά, τη Μελίνα Ασλανίδου και τον μεγάλο Κρητικό καλλιτέχνη Βασίλη Σκουλά, να “μαγεύουν” το κοινό με τις μουσικές και τα τραγούδια.
“Οταν είμαστε μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε πολλά”, είπε συγκινημένος, βλέποντας  την αθρόα προσέλευση του κόσμου, ο Κώστας Λειβαδάς. Από νωρίς επικρατούσε το αδιαχώρητο και αρκετοί παρέμειναν όρθιοι για να απολαύσουν την συναυλία.
Η συναυλία, την οποία διοργάνωσε η ομάδα “συνάνθρωπος” με τη στήριξη του Δήμου Χανίων και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, ξεκίνησε με τον Κώστα Λειβαδά  στο πιάνο να ερμηνεύει το “κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα” και άλλα δικά του τραγούδια. Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή πρώτα η Μελίνα Ασλανίδου και μετά ο Βασίλης Σκουλάς.
Στο τέλος και οι τρεις καλλιτέχνες βρέθηκαν μαζί στη σκηνή με το κοινό να τους αποθεώνει και να τραγουδά μαζί τους.
Απευθυνόμενος στο κοινό ο Κ. Λειβαδάς αναφέρθηκε στο έργο της ομάδας Συνάνθρωπος, στην ανάγκη στήριξης των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας, στα αγαπημένα του Χανιά, από τα οποία κατάγεται, αλλά και στη Μελίνα Ασλανίδου και τον Βασίλη Σκουλά.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε τραγούδια αγαπημένα, τραγούδια του Κώστα Λειβαδά από το “18 χρόνια δρόμος”, όπως το “Για να σε συναντήσω”,  “Η επιμονή σου” και το ντουέτο με τη Μελίνα Ασλανίδου: “Βρέχει στην Ιώνος Δραγούμη, τραγούδια λαικά καθώς και μεγάλα τραγούδια από τον πλούτο της Κρητικής μουσικής και παράδοσης που ερμήνευσε ο Βασίλης Σκουλάς.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - Διαδρομές - 3/9/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/kosmosirroi-gia-ti-sinavlia-allilengiis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου