Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

"Τέσσερα λεπτά και δώδεκα δευτερόλεπτα” στο θέατρο "Κυδωνία"

Το άκρως επίκαιρο, βραβευμένο θεατρικό έργο του Αγγλου συγγραφέα Τζέιμς Φριτς “Τέσσερα λεπτά και δώδεκα δευτερόλεπτα” που αναφέρεται στη σύγχρονη τεχνολογική εξέλιξη και την αλόγιστη χρήση της από παιδιά εφηβικής ηλικίας, αλλά και την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού θέματος μέσα στην οικογένεια, θα παρουσιάσει η Εταιρεία Θεάτρου “ΜΝΗΜΗ” περί το τέλος Νοεμβρίου στο θέατρο “Κυδωνία”
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το έργο, γραμμένο το 2014, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο “Κυδωνία” και θα παρουσιαστεί σε μετάφραση Δημήτρη Κιούση, σκηνοθεσία και εικαστική αντίληψη Μιχάλη Βιρβιδάκη, σύνθεση ήχων Δημήτρη Ιατρόπουλου, φωτισμούς Γαλάτειας Σαραντάκου, ενώ τους ρόλους του κειμένου θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί Κατερίνα Μαντίλ, Ντία Κοσκινά, Γιώργος Γελαλής και Μιχάλης Τακτικάκης.
Η παράσταση θα συνοδεύεται από πρόγραμμα – βιβλίο με τη μετάφραση του έργου, εισαγωγικά στο έργο κείμενα, την εργοβιογραφία του συγγραφέα και φωτογραφίες από την παράσταση.
Η Αγγλίδα κριτικός Victoria Sadler σχολιάζοντας το εξαιρετικό αυτό έργο έγραψε πρόσφατα στο περιοδικό “Theatre Review”: «Το γράψιμο είναι τόσο καλό που καταφέρνει να αγγίξει με δεξιοτεχνία πολλά σημαντικά ζωτικά θέματα της σύγχρονης κοινωνίας – γονική υπευθυνότητα, υποχρέωση λογοδοσίας, τιμιότητα μέσα στη σχέση, διαμόρφωση χαρακτήρα, εικονική πραγματικότητα… Ακόμη και το πώς ένα περιστατικό στο διαδίκτυο μπορεί να σου σημαδέψει τη ζωή για πάντα».
Ο δεκαεφτάχρονος Τζακ είναι το καμάρι της μάνας του. Η Ντάι κι ο Ντέιβιντ, οι γονείς του, του έχουν αφιερώσει όλη τη ζωή τους για να του προσφέρουν όλες εκείνες τις ευκαιρίες που οι ίδιοι δεν είχαν ποτέ – και τώρα ο Τζακ έχει εξελιχθεί σε ένα έξυπνο κοινωνικό άτομο και όλα δείχνουν πως θα καταφέρει να συγκεντρώσει τα μόρια που απαιτούνται για να μπει στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου στο Ντάραμ.
Ομως ένα περιστατικό, που συμβαίνει κοντά στο σχολείο του, απειλεί να καταστρέψει ό,τι είχαν καταφέρει μέχρι τώρα, ένα περιστατικό που δείχνει πως κάποιοι μισούν το γιο τους θανάσιμα. Με την εξέλιξη των γεγονότων η Ντάι κι ο Ντέιβιντ αρχίζουν να υποψιάζονται τους φίλους του Τζακ, τον Τζακ τον ίδιο, ακόμα και ο ένας τον άλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου