Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Γολγοθάς

Δεν έχει τέλος ο Γολγοθάς των φορολογουμένων, οι οποίοι δεν βλέπουν -προς το παρόν τουλάχιστον- την οικονομική τους… ζωή να βελτιώνεται.
Οι οικονομικές… υποχρεώσεις προς το κράτος μέχρι το τέλος του 2016 δικαίως προκαλούν πονοκέφαλο.
Ετσι, για να μην… ξεχνιόμαστε:
Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για την πρώτη δόση του Εν.Φ.Ι.Α. αλλά και για τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.
Στις 15 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με ανεβασμένη την τιμή του λόγω της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Τον ίδιο μήνα οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν τη δεύτερη δόση του Εν.Φ.Ι.Α., ενώ στις 30 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία για να πληρωθεί η 3η δόση του φόρου εισοδήματος (είναι η τελευταία) και η 3η δόση του Εν.Φ.Ι.Α.
Εως τις 30 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η 4η δόση Εν.Φ.Ι.Α., αλλά και τα νέα τέλη κυκλοφορίας, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2017 αυξάνονται οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα καύσιμα. Βεβαίως, αν σε όλα αυτά υπολογίσουμε το καθημερινό κόστος ζωής, ο λογαριασμός ξεπερνά… εισοδήματα και μεροκάματα.
Οσο όμως συνεχίζονται αυτές οι οικονομικές πολιτικές σε βάρος της κοινωνίας, τόσο το πολιτικό σύστημα θα απομακρύνεται από τους πολίτες οι οποίοι αισθάνονται ότι το κράτος έχει μπει… συνέταιρος στο πορτοφόλι τους και στη ζωή τους.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 29/9/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/golgothas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου