Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Κωφεύει... η Πολιτεία για τη φιλοξενία αστέγων στο παλιό ψυχιατρείο - Λύση με την Εκκλησία αναζητά ο Δήμος Χανίων

Με τη συνδρομή της τοπικής Εκκλησίας γίνονται προσπάθειες για τη διαμόρφωση χώρων φιλοξενίας αστέγων καθώς η Πολιτεία δεν ανταποκρίνεται στα αλλεπάλληλα αιτήματα του Δήμου για την παραχώρηση δημοσίων κτηρίων όπως το παλιό Ψυχιατρείο.
Aυτό προκύπτει από χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου, αλλά και δήλωση του δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκας με αφορμή τον θάνατο αστέγου στο Νοσοκομείο Χανίων.
Με την ανακοίνωσή της, «η Δημοτική Αρχή Χανίων εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο του συμπολίτη μας Θωμά Δεληγιαννίδη» και τονίζει:
«Την ίδια στιγμή θλίβεται διότι ο θάνατος ενός συνανθρώπου μας θα πρέπει να τυγχάνει του απαραίτητου σεβασμού και όχι να αποτελεί αφορμή για οποιαδήποτε εκμετάλλευση".
Στη δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας αναφέρει:
«Σε κάθε περίπτωση το θέμα των αστέγων απασχολεί εντόνως τη Δημοτική Αρχή και προς τούτο υπενθυμίζουμε τις κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει ο Δήμος Χανίων με το πρόγραμμα επανένταξης το οποίο “τρέχει” αυτήν την περίοδο και στεγάζει 15 συμπολίτες μας. Να θυμίσουμε τη φιλοξενία αστέγων από τον Δήμο στις παιδικές κατασκηνώσεις του Καλαθά για πρώτη φορά φέτος κατά τη χειμερινή περίοδο».
Ο κ. Βάμβουκας υπενθυμίζει ότι «άστεγοι φιλοξενούνται και στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων. Είναι σαφές ότι η Πολιτεία δεν ανταποκρίνεται στα αλλεπάλληλα αιτήματά μας για την παραχώρηση δημοσίων κτηρίων όπως το παλιό Ψυχιατρείο, προκειμένου να διαμορφωθούν μόνιμοι χώροι φιλοξενίας και φροντίδας αστέγων.
Η δημιουργία ξενώνα αστέγων δυστυχώς έχει προϋποθέσεις που δύσκολα υπό τις παρούσες δομές μπορεί να υποστηριχθεί από τον Δήμο Χανίων».
«Γι’ αυτό», καταλήγει ο δήμαρχος, «ο Δήμος Χανίων προσπαθεί να λύσει αυτό το πρόβλημα με εναλλακτικούς τρόπους μεταξύ των οποίων είναι και η πρόθεση προσφοράς της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας & Αποκορώνου δύο προκατασκευασμένων οικίσκων προκειμένου να στεγαστούν εκεί οι άστεγοι συμπολίτες μας».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 10/9/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/kofevi-i-politia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου