Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Τέχνη και αλληλεγγύη στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων

Μέρα πολιτισμού αλλά και αλληλεγγύης ήταν η προχθεσινή για τους κρατούμενους στο Κατάστημα Κράτησης “Κρήτη 1” στην Αγιά Χανίων.
Oι κρατούμενοι παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση “Ενας Εξυπνος Βλάκας” σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καλογεράκη, που όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων, ήταν μια προσφορά από τη θεατρική ομάδα του Πανελλήνιου Μεταναστευτικού Θεάτρου, «έπειτα από πρωτοβουλία του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής».
Την παράσταση παρακολούθησε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη.
Την ίδια μέρα προσφέρθηκαν στους κρατούμενους της φυλακής -καθώς σε σύνολο 360 ατόμων περισσότεροι από τους μισούς είναι άποροι-  είδη ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης και υπόδησης.
Οπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων, ο κ. Βάμβουκας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχε συνάντηση με τον διευθυντή του καταστήματος Κράτησης Γιάννη Κλαπάκη ενώ συνομίλησε και με τους κρατουμένους. Σε δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας αναφέρθηκε στη θεατρική παράσταση που «παρουσιάστηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας, που έχει ξεκινήσει με το Κατάστημα Κράτησης», ευχαρίστησε τους συντελεστές της θεατρικής ομάδας, την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, Ελευθερία Αλιφιεράκη, καθώς και «τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες για τη στήριξη της συγκεκριμένης συνεργασίας».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 10/9/2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου