Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Τουρισμός και τον Οκτώβριο στα Χανιά

Περισσότεροι επισκέπτες αναμένονται τον Οκτώβριο στα Χανιά σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Το γεγονός αυτό επισημαίνει η Ενωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων η οποία απευθυνόμενη στις τοπικές Αρχές ζήτησε να δώσουν έμφαση στις υποδομές με καθαρισμό των φρεατίων και μάζεμα των σκουπιδιών κατά μήκος των κεντρικών δρόμων. Στην επιστολή της προς την Περιφερειακή Ενότητα, τους Δήμους Ν. Χανίων, το Ε.Β.Ε.Χ. και τα μέλη της, η Ενωση Ξενοδόχων σημειώνει: «Λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων η Κρήτη και ιδιαίτερα ο Ν. Χανίων φαίνεται να συγκεντρώνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον ζήτησης δωματίων» και προσθέτει ότι ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της σε συνεργασία με αεροπορικές εταιρείες, είναι ότι «ο φετινός Οκτώβριος θα έχει περισσότερη ζήτηση απ’ το 2015».
Στη συνέχεια η Ενωση Ξενοδόχων καλεί «πρώτα τις Αρχές να δώσουν έμφαση στις υποδομές, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τους επισκέπτες που θα επιλέξουν τον προορισμό μας τον Οκτώβριο» και προσθέτει ειδικά όσον αφορά τα φρεάτια, σε περίπτωση βροχής, αν δεν έχουν καθαριστεί, οδηγούν δυνητικά σε πλημμύρες προκαλώντας άσχημη εικόνα στους επισκέπτες μας. Παράλληλα επισημαίνει «για ακόμα μία φορά το μεγάλο θέμα με τα σκουπίδια και τα μπάζα κατά μήκος των κεντρικών οδικών αξόνων και του Βορείου Οδικού Αξονα, που οι αρμόδιες υπηρεσίες σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα πρέπει να τα καθαρίζουν».
Οσο για τις επιχειρήσεις εστίασης καθώς «και άλλες επιχειρήσεις με τουριστικές δραστηριότητες», η Ενωση Ξενοδόχων υπογραμμίζει ότι «θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτές, προσδίδοντας με αυτό τον τρόπο μία θετική εικόνα για τον τουρισμό του τόπου μας και αποδεικνύοντας στους επισκέπτες, ότι έχουν τις ίδιες επιλογές με τους επισκέπτες που έρχονται την υψηλή περίοδο». Καταλήγοντας η Ενωση Ξενοδόχων απευθύνεται στα μέλη της και τονίζει ότι «ευκαιρίες επέκτασης της σεζόν στην αρχή (Απρίλιος) και στο τέλος της (τέλος Οκτωβρίου & αρχές Νοεμβρίου) πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 1/10/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/tourismos-ke-ton-oktovrio-sta-chania/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου