Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Αντιπαραθέσεις και ουσία

Για μια ακόμη φορά η Βουλή έγινε πεδίο σφοδρών αντιπαραθέσεων μεταξύ πολιτικών αρχηγών. Αυτή τη φορά για τη λεγόμενη διαπλοκή. Με αλληλοκατηγορίες και ένταση.
Οχι ότι δεν πρέπει να γίνεται συζήτηση για τη διαπλοκή.
Αλλά μήπως, τελικά, βολεύει όλους η συζήτηση για τη διαπλοκή όταν απλώς κουβέντα… γίνεται χωρίς αποφάσεις, κατηγορίες εκτοξεύονται προς λαϊκή κατανάλωση, φανατίζονται τα πλήθη τα οποία απαξιώνουν με ευκολία συλλήβδην τα ΜΜΕ ενώ κατά τ’ άλλα τα οικονομικά μέτρα που έχουν εξαθλιώσει την κοινωνία τα τελευταία έξι χρόνια, ζουν και… βασιλεύουν;
Πότε, επιτέλους, θα δούμε μια ουσιαστική συζήτηση για τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, τα πραγματικά αίτια που έφεραν τη χώρα και την κοινωνία στη σημερινή κατάσταση και για μέτρα τα οποία θα δώσουν οικονομική ανάσα στον κόσμο που υποφέρει; Πότε θα γίνει συζήτηση για μια διαφορετική πολιτική. Για μια πολιτική που δεν θα οδηγεί στο κλείσιμο μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεν θα σπέρνει ανεργία και φόβο στη νεολαία, δεν θα απαξιώνει ό,τι ακόμα δεν έχει απαξιωθεί.
Για μια πολιτική, που θα οδηγεί σε περισσότερη και ουσιαστικότερη Δημοκρατία, που θα αγκαλιάζει την νεολαία που επιμένει να διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον, που θα δώσει κίνητρα στους νέους επιστήμονες οι οποίοι σήμερα συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό για επαγγελματική αποκατάσταση.
Για μια πολιτική, που θα αποκαθιστά το κοινωνικό κράτος, το κράτος πρόνοιας αλλά και που θα αναβαθμίζει ουσιαστικά το εκπαιδευτικό σύστημα;
Εν τέλει για μια πολιτική που, χωρίς λαϊκισμό και ψεύτικες υποσχέσεις, θα αναβαθμίσει το βιωτικό επίπεδο και την ποιότητα ζωής του πολίτη.
Αυτό θα ήταν η μεγαλύτερη προσφορά στην κοινωνία από την οποία οι πολιτικοί μας απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο. Αυτή τη στιγμή ο μέσος πολίτης αισθάνεται εντελώς μόνος, χωρίς καμία στήριξη από πουθενά.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 13/10/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/antiparathesis-ke-ousia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου