Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Νέα διεθνής διάκριση για το ΙΤΕ της Κρήτης

Νέα διεθνή διάκριση πέτυχε το Ιδρυμα Τεχνολογίας Ερευνας (ΙΤΕ) της Κρήτης και ειδικότερα ο ερευνητής του Νεκτάριος Ταβερναράκης, καθώς εξασφάλισε πρόσθετη χρηματοδότηση για έρευνα σχετικά με την αντιμετώπιση σοβαρών νευροεκφυλιστικών ασθενειών.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ταβερναράκης, ερευνητής στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Κρήτης, είναι ένας από τους μόλις 45 επιστήμονες από όλη την Ευρώπη που εξασφάλισαν πρόσφατα χρηματοδότηση από το υψηλού κύρους πρόγραμμα για την Προώθηση της Καινοτομίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC). Είναι δε ο μοναδικός από την Ελλάδα που πέτυχε να χρηματοδοτηθεί.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι επιχορηγήσεις για την Προώθηση της Καινοτομίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας απευθύνονται ειδικά σε ερευνητές οι οποίοι είχαν ήδη στο παρελθόν χρηματοδοτηθεί από το ERC και υποστηρίζουν το τελικό στάδιο της αξιοποίησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.
Οι στόχοι του νέου ερευνητικού προγράμματος που επιχορηγήθηκε από το ERC αφορούν στην ανάπτυξη αποτελεσματικών παρεμβάσεων, με στόχο την αντιμετώπιση σοβαρών νευροεκφυλιστικών ασθενειών, οι οποίες αποτελούν έναν από τους διαρκώς αυξανόμενους παράγοντες ανθρώπινης αναπηρίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
(Χανιώτικα νέα web - 13/10/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/nea-diethnis-diakrisi-gia-to-ite-tis-kritis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου