Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

"Ενας Ταξιδιώτης" από τον Θεατρικό Κύκλο στην Χρυσή Ακτή

Μετά την ολοκλήρωση των τριών πρώτων παραστάσεων με το θεατρικό έργο «Ένας Ταξιδιώτης» του Μωρίς Ντρυόν, ο «Θεατρικός Κύκλος» συνεχίζει την παρουσίασή του και το προσεχές τριήμερο Παρασκευή 2, Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στις 9:30 μ. μ. ακριβώς!
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα «Μανος Κατράκης» (οδός Ιφιγενείας, Χρυσή Ακτή Χανιά), με ελεύθερη είσοδο. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα γίνονται κρατήσεις στα τηλέφωνα 2821033472 και 6975861592.
Έργο γραμμένο το 1953, εν πολλοίς μη παρουσιασμένο στην Ελλάδα, μια πολιτική κομμεντί, γραμμένη από τον διανοούμενο ακαδημαϊκό Μωρίς Ντρυόν, τον στιχουργό του ύμνου των Μακί, στην Γαλλική Αντίσταση στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα κείμενο που θα μπορούσε να πει κανείς ότι γράφτηκε πρόσφατα, τόσο στην πλοκή του όσο και στην θεματική του.
Η μετάφραση είναι του Τάκη Σωτήρχου. Την σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Μανόλης Πουλής, όπως και την μουσική επιμέλεια. Τους ρόλους υπερασπίζονται – κατά σειράν εμφάνισης – οι Σοφία Παυλίδου, Γιώργος Κοκολάκης, Κώστας Μυρίλλας, Χάρης Αργυρόπουλος και Αρχόντισσα Κοκοτσάκη. Τα σκηνικά επιμελήθηκαν συλλογικά, όπως και το ενδυματολογικό. Τεχνικός στον ήχο και το φως είναι ο Σωτήρης Καριοφίλης.
(Χανιώτικα νέα web - 29/11/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/enas-taxidiotis-apo-ton-theatriko-kiklo-stin-chrisi-akti/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου