Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

"Λεωφορείο ο Πόθος" από την ομάδα "Νάμα" στην Αθήνα

Το «Λεωφορείο ο Πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς, βρίσκεται την τρέχουσα θεατρική περίοδο στην Αθήνα. Η παράσταση ανεβαίνει στο Σύγχρονο Θέατρο σε συνεργασία με το Επί Κολωνώ στο Γκάζι από την ομάδα Νάμα σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη.
Η υπόθεση, ως γνωστόν, εκτυλίσσσεται στη Νέα Ορλεάνη όταν η Μπαλνς Ντυμπουά, γόνος αριστοκρατικής οικογένειας αλλά πλέον πάμφτωχη καταφεύγει με τις αποσκευές της και με... τραυματικές μνήμες στο σπίτι στο οποίο κατοικούν η αδελφή της Στέλλα με τον ανερχόμενο μικροαστό σύζυγό της Στάνλεϋ και όλα... ανατρέπονται. Το έργο, δεκαετίες μετά την πρωτότυπη παρουσία του, παραμένει επίκαιρο καθώς τα χρόνια περνούν μεν αλλά η ανθρώπινη φύση και οι ανθρώπινοι χαρακτήρες δεν αλλάζουν... Η ιστορία θα μπορούσε να ήταν σημερινή. Οι συντελεστές της παράστασης υποδύονται με τον καλύτερο τρόπο τους ρόλους της. Εξαιρετική η Κόρα Καρβούνη στο ρόλο της μοιραίας γυναίκας, της Μπλανς Ντυμπουά, με την περίφημη ατάκα: «Πάντα στηριζόμουν στην καλοσύνη των ξένων», που, όμως, σε όλο το έργου στηρίζεται στην καλοσύνη της αδελφής της, Στέλλας, την οποία υποδύεται με εξαιρετικό τρόπο η Ηλιάνα Μαυρομάτη. Ομως η παρουσία της Μπλανς «χαλάει» την... κανονικότητα του μικροαστού και σκληροτράχηλου Στάνλεϋ τον οποίο υποδύεται ο Γιάννης Τσορτέκης.
Η παράσταση, την οποία αξίζει να δει το θεατρόφιλο κοινό, ανεβαίνει από 12 Νοεμβρίου 2016 έως 29 Ιανουαρίου 2017.
Συντελεστές:
Παραγωγή: Ομάδα Νάμα
Μετάφραση: Γιώργος Χατζηνικολάου
Σκηνοθεσία/Καλλιτεχνική επιμέλεια:    Ελένη Σκότη, Γιώργος Χατζηνικολάου
Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Χατζηνικολάου
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Μουσική: Κωστής Χαραμουντάνης
Video/Trailer: Σταύρος Συμεωνίδης
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Τριανταφυλλιά Δούνια
Δ/νση Παραγωγής: Γιώργος Χατζηνικολάου
Δημόσιες Σχέσεις/Βοηθός παραγωγής:      Μαρία Αναματερού
Παίζουν: Κόρα Καρβούνη, Γιάννης Τσορτέκης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Γιώργος Δάμπασης, Αθηνά Αλεξοπούλου, Μιχαήλ Γιαννικάκης, Γιώργος Γερωνυμάκης, Γιάννης Δαμάλας, Χριστίνα Δημητριάδη,Βαγγέλης Κουντουριώτης
Πληροφορίες θεάτρου
Σύγχρονο Θέατρο, Διεύθυνση: Ευμολπίδων 45, Τηλέφωνο: 210.3464380
Επί Κολωνώ: Site Facebook
Σύγχρονο Θέατρο: Site Facebook
Γ. ΛΥΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου