Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Μαθητές – σεφ στο 9ο δημοτικό σχολείο Χανίων

Μάθημα γαστρονομίας έγινε την Παρασκευή για τους μαθητές του 9ου δημοτικού σχολείου στη Χαλέπα Χανίων οι οποίοι μετατράπηκαν σε… σεφ και ετοίμασαν χριστουγεννιάτικα γλυκά, κάτω από την καθοδήγηση του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας και Πολιτισμού.
Την εκδήλωση οργάνωσε το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας και Πολιτισμού, στο πλαίσιο των δράσεών του για την Κρητική Διατροφή και τα ντόπια προϊόντα. Επίσης στα παιδιά μίλησε για την Κρητική Διατροφή το μέλος του Δικτύου, διαιτολόγος – διατροφολόγος, Γεωργία Πετράκη.
Οπως εξήγησε η κ. Πετράκη στα “Χ.Ν.”, τα μέλη του Δικτύου επισκέπτονται σχολεία με σκοπό να ενημερώνουν τα παιδιά για «τη διατροφή, τους συνδυασμούς τροφίμων. Για να μάθουν να οριοθετούν τις ποσότητες, να χρησιμοποιούν τα κρητικά τρόφιμα και να τα κατηγοριοποιούν σε ομάδες ώστε να μπορούν να τα χρησιμοποιούν».
Μιλώντας, επίσης, στα “Χ.Ν.”, το μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου, Γιάννης Καλούτσης, σημείωσε ότι σκοπός των δράσεων του Δικτύου είναι «να μάθουν τα παιδιά και γενικότερα η νεολαία, την κρητική κουζίνα και διατροφή και τα προϊόντα του τόπου μας».
Ο ίδιος επισήμανε ότι έχει ξεκινήσει συζήτηση για τον γαστρονομικό τουρισμό και στην Ελλάδα και τόνισε σε την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στα κρητικά προιόντα: «όχι απλά να τα βάλουμε στο μπουφέ αλλά να υπάρχει και μια επεξήγηση – επιμόρφωση των πελατών για το τι είναι η Κρήτη, τα προιόντα της και η κρητική διατροφή. Πολλά κρητικά προιόντα, όπως π.χ. τα χόρτα, έχουν ευεργετικές ιδιότητες που δεν υπάρχουν στο εξωτερικό».
Από το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας, συμμετείχαν επίσης στη χθεσινή δράση, ο Παντελής Χαζηράκης και ο Αιμίλιος Ασλάνης.
Η διευθύντρια του 9ου δημοτικού, Τριανταφυλλιά Γιαννουλάκη, υπογράμμισε ότι «είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να μάθουν να τιμάνε και να προτιμούν τα κρητικά προιόντα, να καταλάβουν την αξία και τη σημασία της Κρητικής Διατροφής η οποία είναι αναγνωρισμένη από όλο τον κόσμο».
(Χανιώτικα νέα web - 9/12/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/mathites-sef-sto-9o-dimotiko-scholio-chanion/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου