Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Παρέμβαση ξενοδόχων για έργα οδική ασφάλειας σε Σούδα και εθνική οδό

Την ανάγκη έργων οδικής ασφάλειας στον κόμβο της Σούδας (φανάρια, δημιουργία κυκλικού κόμβου), αλλά και στην εθνική οδό (φωτισμός, διαγραμμίσεις), ζητά η Ενωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων σε επιστολή της προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη και τους δημάρχους Αποκορώνου, Καντάνου – Σελίνου, Κισάμου, Πλατανιά, Σφακίων και Χανίων.
Στην επιστολή της, επαναλαμβάνει «προτάσεις οι οποίες θα πρέπει να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό, προκειμένου η νέα τουριστική περίοδος να μας βρει περισσότερο έτοιμους» και εξηγεί:
•Κόμβος Σούδας: Έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, δεδομένου ότι γίνονται αρκετά ατυχήματα, θα πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση με την τοποθέτηση φαναριών και με την δημιουργία κυκλικού κόμβου».
•Διαγράμμιση: «Σε όλο τον άξονα να συνεχιστεί η διαγράμμιση, η οποία ειδικά τις νυχτερινές ώρες είναι το σημαντικότερο βοήθημα για τους οδηγούς. Επιπλέον πολύ χρήσιμο θα ήταν να τοποθετηθούν ανακλαστήρες οδοστρώματος για την διευκόλυνση των οδηγών κατά τις νυχτερινές ώρες ( ιδίως λόγω της έλλειψης επαρκούς φωτισμού)».
•Φωτισμός: Τονίζει ότι «το θέμα του φωτισμού της εθνικής οδού αποτελεί μεγάλο πρόβλημα δεδομένου ότι λιγότερο από το 30% των τοποθετημένων πυλώνων είναι σε λειτουργία». Παρακαλεί για την παρέμβασή τους, «ώστε όλοι οι πυλώνες να λειτουργούν κανονικά».
•Βιολογικοί καθαρισμοί : Παρακαλεί «όλους τους δημάρχους , σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, να εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών. Οι εργασίες συντήρησης των υπαρχόντων εγκαταστάσεων θα πρέπει να ξεκινήσει από τώρα, που η λειτουργία τους είναι σε χαμηλότερη ένταση, έτσι ώστε να αποφύγουμε προβλήματα την ερχόμενη τουριστική σαιζόν». Ζητά επίσης «έργα δημιουργίας νέων εγκαταστάσεων βιολογικών καθαρισμών ( Γεωργιούπολη , Αλμυρίδα , Παλαιόχωρα ) να μπουν σε προτεραιότητα , καθώς αποτελούν υψίστης σημασίας υποδομές για τη βιωσιμότητα του τουριστικού μας προϊόντος , με τη σωστή προστασία του περιβάλλοντος».
Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος της Ενωσης, Μαν. Γιαννούλης και ο γραμματέας Κυρ. Παπαδάκης.
Παράλληλα κοινοποιούν παλαιότερη επιστολή τους για τον κόμβο της Σούδας στην οποία επισημαίνουν ότι «καλούνται οι κάτοικοι του Νομού Χανίων καθώς και οι αλλοδαποί οδηγοί / επισκέπτες την καλοκαιρινή σεζόν χωρίς καμία σήμανση να αντιμετωπίσουν τα ακόλουθα:
•Φορτηγά οχήματα που έρχονται από το λιμάνι της Σούδας.
•Οχήματα που έρχονται από την κατοικημένη περιοχή της Σούδας.
•Οχήματα που έρχονται από την νέα εθνική οδό (ΒΟΑΚ).
•Οχήματα που έρχονται από το αεροδρόμιο.
•Οχήματα που έρχονται από την λεωφόρο Σούδας».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα web - 13/12/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/paremvasi-xenodochon-gia-erga-odiki-asfalias-se-souda-ke-ethniki-odo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου