Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Με την κοινωνία ενωμένη

Σε οικονομικη “ανάσα” ελπίζουν, όπως κάθε χρόνο, τα εμπορικά καταστήματα εν όψει του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού και των εορτών γενικότερα. Μέχρι χθες, όμως, η κίνηση στην αγορά παρέμενε υποτονική. Ο κόσμος μαζικά έκανε τη βόλτα του αλλά περισσότερο  έριχνε διερευνητικές ματιές σε προιόντα και τιμές. Η διαιώνιση της οικονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με την αυξημένη φορολογία, είναι σίγουρο ότι έχει επίπτωση στην αγορά.
Οι δοσεις του ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας και οι όποιες άλλες εκκρεμότητες προς τα ταμεία του κράτους, δυσκολεύουν τις οικογένειες οι οποίες μέχρι τώρα, προχωρούν σε αγορά των... απαραίτητων. Ο εμπορικός κόσμος, ωστόσο, αισιοδοξεί για αύξηση της κίνησης την ερχόμενη εβδομάδα.
Τουλαχιστον, σε αυτή τη χώρα, τα δώρα του... Αη Βασίλη, οι παρέες, οι μουσικές και οι οικογενειακές στιγμές των Χριστουγέννων, είναι έθιμα που καμία τρόικα και κανένα μνημόνιο δεν μπορεί να μας στερήσει.
Ειθε, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται, οι εορτές του 2016 να αποτελέσουν την αφετηρία για μια διαφορετική κατάσταση στην Ελλάδα και στην κοινωνία στο προσεχές μέλλον. Με την κοινωνία ενωμένοι στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος...
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα 19/12/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/me-tin-kinonia-enomeni/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου