Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Δράσεις αλληλεγγύης στα Χανιά από ιδρύματα και φορείς

Ο ένας μετά τον άλλον φορείς, ιδρύματα και σχολεία της πόλης και του Νομού Χανίων ανακοινώνουν δράσεις αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης σε διάφορα θέματα, εν όψει των εορτών.
Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, σε συνεργασία με το ΚΠΕ Βάμου, το Δήμο Χανίων, το Σωματείο ΑμεΑ Χανίων, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Παράρτημα Χανίων), το Χαμόγελο του Παιδιού και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων “Ο Αγιος Χριστόφορος” οργανώνουν δράση ευαισθητοποίησης σε θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Κήπο Χανίων. Η Δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας αφιερωμένης στην αγάπη και της Πανελλήνιας Καμπάνιας του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει απονομή επαίνων σχολικών μονάδων, που συμμετείχαν σε Έκθεση Εικαστικής Δημιουργίας, με θέμα την «Κυκλοφοριακή Αγωγή στην Π/θμια Εκπ/ση», Χορωδία Νηπιαγωγείου Τσικαλαριών, ενημέρωση για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για το Προσφυγικό Ζήτημα από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Παράρτημα Χανίων) και Ενδεικτικές Δραστηριότητες, ενημέρωση για Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες από το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Παράρτημα Χανίων), δραστηριότητες εμψύχωσης ομάδας για μικρούς και μεγάλους (Ντουσάκη Αργυρώ – Συγγραφέας, Καβαζίδου Ελένη – Υπεύθ. Σχολ. Δρ/των, Εκπαιδευτικός Ειδικής Φυσικής Αγωγής), χριστουγεννιάτικες κατασκευές από Ανακυκλώσιμα Υλικά (ΚΠΕ Βάμου) κ.α.
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Χριστουγεννιάτικο παζάρι αγάπης στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς από τις 19 έως τις 31 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε το Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ.
Το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής: Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου: 9 π.μ. – 3 μ.μ., Τρίτη 20 Δεκεμβρίου: 9 π.μ. – 3 μ.μ. και 5 μ.μ. – 8 μ.μ., Τετάρτη 21: 9 -.μ. – 3 μ.μ., Πέμπτη 22: 9 π.μ.- 3 μ.μ.και 5 μ.μ. – 8 μ.μ., Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου: 9 π.μ. – 6 μ.μ., Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, 10 π.μ. – 6 μ.μ., Κυριακή 25 και Δευτέρα 26: Κλειστά, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου: 9 π.μ.- 3 μ.μ. και 5 μ.μ. – 8 μ.μ., Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου: 9 π.μ. – 3 μ.μ., Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου: 9 π.μ. – 3 μ.μ. και 5 μ.μ. – 8 μ.μ., Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου: 9 π.μ.- 6 μ.μ. και Σάββατο 31 Δεκεμβρίου: 10 π.μ. – 6 μ.μ..
ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ
Την διοργάνωση Χριστουγεννιάτικου Φιλανθρωπικού Bazaar στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2016 με είδη δώρων και διακοσμητικά ανακοίνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Χωραφακίων. Το Bazaar θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Coco-mat στο Πιθάρι Ακρωτηρίου. Ώρες λειτουργίας το Σάββατο 17/12/2016 από 10:00 έως 15:00 και την Κυριακή 18/12/2016 11:00 έως 18:00. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στην ΕΛΕΠΑΠ Χανίων.
ΣΤΗΝ Ο.Α.Κ.
Φιλανθρωπική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) στο Κολυμπάρι στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου βιβλίου του Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. κ. Χρυσόστομου Σταμούλη, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 5.30 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας Νανάκης, ο κ. Γεώργιος Καλαντζής, Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, ο κ. Νίκος Παπαχρήστου, Δημοσιογράφος και ο συγγραφέας του βιβλίου. Τη συζήτηση συντονίζει ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης. Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης κάνει έκκληση προς όλους για συλλογή φαρμάκων προς παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς το Αννουσάκειο Ίδρυμα.
Η συλλογή των φαρμάκων θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας.
ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ
Ο σύλλογος εθελοντικής προσφοράς και στήριξης “Ορίζοντας” οργανώνει χριστουγεννιάτικο παζάρι αγάπης την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι με γεύσεις… διά χειρός του σεφ Βασίλη Καλλίδη, στην οδό Τσουδερών 38Α.
ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Εκδήλωσης των Γιατρών του Κόσμου με τίτλο: «Ένα δέντρο γεμάτο γάλα» θα λάβει χώρα στην πλατεία Αγοράς την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου  από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
Οπως αναφέρουν οι “Γιατροί του Κόσμου” «στόχος της δράσης αυτής είναι να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα γάλατα όπου θα δοθούν σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.
Οι συνθήκες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα δημιούργησαν νέες ομάδες ευάλωτων πληθυσμών, δυστυχώς και συμπατριωτών μας πλέον. Οι ανάγκες των Γιατρών του Κόσμου ως αποτέλεσμα των νέων συνθηκών, αυξάνονται και η στήριξη του έργου τους από όλους μας, γίνεται πλέον βασική προϋπόθεση για μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική δράση».
(Χανιώτικα νέα web - 13/12/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/drasis-allilengiis-sta-chania-apo-idrimata-ke-foris/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου