Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Σε κάθε γενιά

Δεκέμβριος 2016, μέρες γιορτινές, άλλα η σκέψη γυρνάει 8 χρόνια πριν, στον Δεκέμβριο του 2008. Στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και στα χιλιάδες παιδιά σε όλη τη χώρα που βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν και να φωνάξουν: όχι άλλο αίμα τόσο άδικα, όχι άλλη καταπίεση. Μα ακόμα και να πουν στους μεγαλύτερους: δεν είμαστε η γενιά της αφασίας.
Είμαστε εδώ, ενεργοί πολίτες, βαθιά ανήσυχοι, αλλά και αβέβαιοι για το μέλλον που μας ετοιμάζετε. Για όλα αυτά που γίνονται ή θα γίνουν για εμάς χωρίς εμάς.
Η σκέψη πάει και στο γράμμα των φίλων του Αλέξη, ειδικά στο σημείο στο οποίο είχαν αναφέρει: «Υλη παντού, αγάπη πουθενά». Αλήθεια, πόσοι πήραμε και πόσοι πήραν το μήνυμα από αυτό το γράμμα και από την εξέγερση των νέων; Και ειδικότερα, πόσοι έλαβαν το μήνυμα από αυτούς που κατέχουν την εξουσία; Την όποια εξουσία!
Μέρες γιορτινές, μέρες αργίας, αλλά η σκέψη παραμένει στα παιδιά. Σε όλα τα παιδιά στα οποία ανήκει το μέλλον. Σε κάθε γενιά, η οποία πάντα θα διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον, δικαιώματα και ελευθερίες.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 6/12/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/se-kathe-genia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου