Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Εξι τελευταίες παραστάσεις "4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα"

Εξι τελευταίες παραστάσεις του έργου: «4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα» ανεβάζει η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ στο θέατρο “Κυδωνία” στην οδό Υψηλαντών.
Οι παραστάσεις θα δοθούν: Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, 9.30 μ.μ., Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, 9.30 μ.μ., Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, 8 μ.μ., Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, 9.30 μ.μ., Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, 9.30 μ.μ. και Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, (απογευματινή) ώρα έναρξης 8.00 μ.μ.
Το έργο του βραβευμένου Άγγλου συγγραφέα Τζέιμς Φριτς ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη. Το έργο με αφορμή τη σεξουαλική βία μεταξύ παιδιών εφηβικής ηλικίας αναφέρεται στη σύγχρονη τεχνολογική εξέλιξη και την αλόγιστη χρήση της, αλλά και στην αντιμετώπιση του μείζονος αυτού θέματος μέσα στην οικογένεια. Το έργο, παρουσιάζεται σε μετάφραση Δημήτρη Κιούση, σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, εικαστική αντίληψη Μιχάλη Βιρβιδάκη και Μαρίας Μπατάνα, σύνθεση ήχων Δημήτρη Ιατρόπουλου, φωτισμούς Γαλάτειας Σαραντάκου, με βοηθούς σκηνοθέτη τον Αιμίλιο Καλογερή και τον Εμμανουήλ Στεφανουδάκη, ενώ τους ρόλους του κειμένου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Κατερίνα Μαντίλ, Ντία Κοσκινά, Γιώργος Γελαλής και Μιχάλης Τακτικάκης.
Το έργο, γραμμένο το 2014, ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο Κυδωνία την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016.
Η παράσταση συνοδεύεται από πρόγραμμα – βιβλίο με τη μετάφραση του έργου, σημείωμα του συγγραφέα ειδικά για την παράσταση των Χανίων, εισαγωγικά στο έργο κείμενα, την εργοβιογραφία του συγγραφέα, και φωτογραφίες από την παράσταση.
Περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνία, στο τηλέφωνο 28210 92395 και 6973005570
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ
Στο μεταξύ, τρεις κύκλους σεμιναρίων διάρκειας δύο ημερών ο καθένας και έξι ωρών ημερησίως (συμπεριλαμβανομένης μίας ώρας δημιουργικού διαλείμματος – συζήτησης) θα παραδώσει η μουσικός Φένια Χρήστου, γνωστή στα Χανιά από τις δύο μουσικές συναυλίες της στο Θέατρο Κυδωνία, τον Μάρτιο και Οκτώβριο του 2016, στο πλαίσιο λειτουργίας της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η μουσική συναναστροφή, η επαφή με τον λόγο μέσω της μουσικής, η άσκηση της εκφραστικότητας της φωνής και η ένταξη του σώματος στον μουσικό ρυθμό.
Ο πρώτος κύκλος ορίζεται το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, από τις 11πμ. έως τις 5μμ. Οι υπόλοιποι κύκλοι θα καθοριστούν στην πρώτη συνάντηση με την ομάδα.
Στην τελευταία συνάντηση προβλέπεται και η συμμετοχή του μουσικού Νίκου Τουλιάτου (κρουστά). Εκτός από τους μαθητές της Δραματικής σχολής του Θεάτρου Κυδωνία, τα σεμινάρια είναι ανοιχτά και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο. Υπεύθυνος σεμιναρίου, άλλες πληροφορίες, Αιμίλιος Καλογερής: τηλ. 6978249910
(Χανιώτικα νέα web - 31/1/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/exi-teleftees-parastasis-4-lepta-ke-12-defterolepta/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου