Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Τηλεόραση, ραδιόφωνα και κακοκαιρία

Για μια ακόμη φορά με την κακοκαιρία έπεσε για ώρες το σήμα τηλεοπτικών καναλιών και για την ακρίβεια των κρατικών από το Κέντρο Εκπομπής της Μαλάξας. Ετσι, έως αργά χθες το μεσημέρι οι τηλεθεατές δεν μπορούσαν να δουν τα κανάλια της ΕΡΤ αλλά μόνον τα ιδιωτικά που αναμεταδίδει η DIGEA.
«Αυτό γίνεται κάθε φορά που έχει κακοκαιρία», επισημαίνει αναγνώστης μας ο οποίος αναρωτιέται το γιατί. Τι απαντά η ΕΡΤ; Ηταν βλάβη στους ψηφιακούς πολυπλέκτες ή διακοπή ρεύματος στους συγκεκριμένους αναμεταδότες;
Οσο για τα ραδιοφωνικά προγράμματα, έπεσε το σήμα των περισσότερων ραδιοφωνικών σταθμών στα FM. Μάλιστα, χθες το πρωί επιζητώντας οι οδηγοί ενημέρωση από το ραδιόφωνο για την κατάσταση με τους δρόμους, με το να “πέσει” και ο αναμεταδότης της ΕΡΑ Χανίων από τη συχνότητα των 100,6 Fm από τη Μαλάξα, ο μοναδικός τρόπος ακρόασης ραδιοφωνικών δελτίων ήταν από τα μεσαία κύματα! Γύρω στις 12 το μεσημέρι λοιπόν, καθώς οδηγούσαμε και με το να μην έχουμε διαδίκτυο στο κινητό μας, ακούγαμε την ΕΡΑ Χανίων στους 1512 των μεσαίων για να ενημερωθούμε αφού ο πομπός μεσαίων που εκπέμπει από την κεραία στον Βλητέ δεν είχε πέσει!
Ηταν από τις φορές που φάνηκε η σκοπιμότητα των ραδιοφωνικών εκπομπών από τα μεσαία κύματα!
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 10/1/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/tileorasi-radiofona-ke-kakokeria/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου