Τρίτη 25 Απριλίου 2017

“Ομηροι” καθυστερήσεων ιδιοκτήτες γης στον Ταυρωνίτη

«Ομηροι» καθυστερήσεων είναι ιδιοκτήτες γης στην περιοχή του Ταυρωνίτη καθώς περιμένουν εδώ και χρόνια τον καθορισμό του αιγιαλού προκειμένου να μπορέσουν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αφορά δεκάδες ιδιοκτήτες γης που η περιουσία τους βρίσκεται στην παραλιακή ζώνη.
Κάποιοι από αυτούς, έχουν απευθυνθεί επανειλημμένως από το 2015 στην Κτηματική Υπηρεσία Κρήτης η οποία επικαλείται την έλλειψη προσωπικού για αυτή την καθυστέρηση. Επιπλέον, η Κτηματική Υπηρεσία σε επίπεδο Κρήτης έχει μετονομαστεί τα τελευταία χρόνια σε Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Κρήτης – Αυτοτελές Γραφείο Χανίων. Μόνο που ο έλεγχος, μετά από αυτή την αλλαγή, γίνεται από το Ηράκλειο για όλη την Κρήτη με αποτέλεσμα να παρατείνονται οι καθυστερήσεις, καθώς είναι σε εκκρεμότητα πολλές υποθέσεις. Όπως λένε ιδιοκτήτες γης που απευθύνθηκαν στα «Χανιώτικα νέα» καθώς έχουν φτάσει σε απόγνωση, από τον Οκτώβριο του 2015 που έχουν καταθέσει τις αιτήσεις μέχρι και σήμερα, οι απαντήσεις  που συνεχώς παίρνουν είναι αρχικά ότι ο αρμόδιος Υπάλληλος ήταν να βγει στη σύνταξη, στη συνέχεια ότι περίμεναν να διορίσουν έναν Υπάλληλο στη θέση του παλιού και ότι η Κτηματική Υπηρεσία αυτή έχει μετονομαστεί Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Κρήτης – Αυτοτελές Γραφείο Χανίων και ότι τον έλεγχο έχει πλέον η Κεντρική Υπηρεσία του Ηρακλείου.
«Εδώ και δύο χρόνια περιμένουμε να δοθεί λύση» μας είπε ο κ. Μιχάλης Σταθάκης, ο οποίος έχει καταθέσει αίτηση από το 2015.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη περιοχή του Ταυρωνίτη, έχει γίνει αίτηση για το καθορισμό του Αιγιαλού και από άλλους ιδιοκτήτες από το 2014.
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Στο πλευρό των ιδιοκτητών γης βρίσκεται ο Δήμος Πλατανιά, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει στο Αυτοτελές Γραφείο Χανίων τα συμβόλαια των ιδιοκτητών με σκοπό να προχωρήσει η διαδικασία.
Απαντώντας σε ερώτηση των «Χ.Ν.» ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Εμείς έχουμε ζητήσει ως Δήμος Πλατανιά, να υπάρξει οριοθέτηση του αιγιαλού στον Ταυρωνίτη με δεδομένο ότι έχουμε πολλούς δημότες που οι ιδιοκτησίες τους δεν μπορούν να αξιοποιηθούν και από την άλλη η μη οριοθέτηση δημιουργεί ένα περιβάλλον στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν έκνομες ενέργειες. Στο πλαίσιο αυτό η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πλατανιά σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ταυρωνίτη είχε συλλέξει απαραίτητα στοιχεία και δικαιολογητικά, όπως συμβόλαια ιδιοκτητών, τα οποία μεταβιβάσαμε στο αρμόδιο Γραφείο της Κτηματικής Υπηρεσίας προκειμένου να υποβοηθήσουμε το έργο της. Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη ενέργεια στο άμεσο διάστημα να πραγματοποιηθεί η αυτοψία από την αρμόδια Υπηρεσία προκειμένου να πραγματοποιηθεί η οριοθέτηση της γραμμής αιγιαλού και να απαπτυχθεί απρόσκοπτα και νόμιμα η παραλιακή ζώνη του Ταυρωνίτη».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 25/4/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/omiri-kathisteriseon-idioktites-gis-ston-tavroniti/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου