Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Τεχνογνωσία από τη ΔΕΔΙΣΑ για έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Δ. Αχαία

Με τεχνογνωσία από τη ΔΕΔΙΣΑ αναμένεται να γίνουν έργα διαχείρισης απορριμάτων στην Δυτική Αχαία.
Αυτό προέκυψε από την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης – Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΕΜΑΚ – ΧΥΤΥ) Χανίων της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. από αντιπροσωπεία Δήμων Δυτικής Αχαΐας.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΕΔΙΣΑ, «σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των αιρετών σε θέματα διαχείρισης αστικών στερεών απόβλητων καθώς και η απόκτηση τεχνογνωσίας στους τομείς της επεξεργασίας, της υγειονομικής ταφής και της επεξεργασίας στραγγισμάτων».
Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των Δήμων της Δυτικής Αχαίας, επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σύμφωνα με τη ΔΕΔΙΣΑ, «στον καινοτόμο τρόπο διαχωρισμού των υλικών με τους οπτικούς και βαλλιστικούς διαχωριστές οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στο ΕΜΑΚ – ΧΥΤΥ καθώς και στην διαδικασία παραγωγής κομπόστ και την χρήση του στην γεωργία».
Ακόμα στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «ζητήθηκε από την ΔΕΔΙΣΑ η συνεργασία σε επίπεδο παροχής τεχνογνωσίας στα προγραμματιζόμενα έργα που έχουν δρομολογηθεί στην Δυτική Αχαία».
Ακολούθησε επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων των: Θάνου Καρπή (Δημάρχου Ερυμάνθου), Παύλου Στάμου (Αντιδημάρχου Πατρών), Γιάννη Τσιμπούκη (Δημοτικού Συμβούλου Πάτρας), Αθανάσιου Παπαναγιώτου (Δημοτικού Συμβούλου Ερυμάνθου), Σπυρίδωνα Τραχάνη (Προέδρου ΦΟΔΣΑ), Χρήστου Νικολάου (Δημάρχου Δυτικής Αχαϊας), Σπύρου Δημόπουλου (Αντιδημάρχου Δυτικής Αχαΐας), Θεοδώρου Μπάρη (Δημοτικού Συμβούλου Δυτικής Αχαΐας), Αρετής Κοτσίφα (Διευθύντριας Καθαριότητας και Περιβάλλοντος) με τον Αντιδήμαρχο Χανίων Μιχάλη Βλαχάκη, τον αντιπρόεδρο της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Γιάννη Κουτράκη και τον Διευθυντή του εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Κώστα Πατεράκη.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 19/4/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/technognosia-apo-ti-dedisa-gia-erga-diachirisis-aporrimmaton-stin-d-achea/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου