Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Ενα βίντεο για την ευρωπαϊκή ενοποίηση

Με ένα βίντεο 6 λεπτών που ανέβασε στη σελίδα του στο facebook ο συμπρόεδρος των "Πράσινοι - Αλληλεγγύη" Νίκος Χρυσόγελος αναφέρεται στην αναγκαιότητα της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Γράφει συγκεκριμένα: "Αυτό το βίντεο των 6' ίσως βοηθήσει να δούμε τι διακινδυνεύουμε σήμερα. Ευρωπαϊκή ενοποίηση, το όνειρο που γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Μόλις 60 χρόνων είναι σήμερα αλλά αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα ειρηνικής συνεργασίας διαφορετικών κρατών σε μια ήπειρο που βυθίζονταν στον πόλεμο σχεδόν κάθε 20-30 χρόνια.
Πολλοί τη μισούν σήμερα, πολλοί αδιαφορούν αν διαλυθεί. Κυρίως δεν κατανοούν ότι η σημερινή ΕΕ δεν είναι τέλεια αλλά είναι η μόνη εναλλακτική που έχουμε για να προστατεύσουμε την κοινωνία, το περιβάλλον, το κλίμα, να πάμε μπροστά σε θέματα αλληλεγγύης, να ενισχύσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη, να στρέψουμε την αναπόφευκτη παγκοσμιοποίηση προς κατευθύνσεις που είναι προς όφελος των κοινωνιών, του περιβάλλοντος και της δημοκρατίας.
Δεν είναι τυχαίο που τα παιδιά μας είναι οι πιο πιστοί υποστηρικτές στην πράξη της ευρωπαϊκής ενοποίησης, που εκατομμύρια πρόσφυγες ονειρεύονται έστω και μια θέση σε παράγκα μέσα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, που - παρά τα προβλήματα - η Ευρώπη παραμένει για δισεκατομμύρια ανθρώπους η ελπίδα απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ας δώσουμε μια νέα ώθηση στο ευρωπαϊκό σχέδιο, ας μην το αφήσουμε να γεράσει αλλά αντίθετα να το κάνουμε ελκυστικό, ζωντανό, ρεαλιστικό και ανθρώπινο όραμα για το 99% των πολιτών. Ας ακούσουμε ξανά τις φωνές όσων διαδήλωναν αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, πάνω στα ερείπια της τότε Ευρώπης,για μια ενωμένη Ευρώπη πέρα από σύνορα".
Το βίντεο βρίσκεται εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Vu3tEPnrtpM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου